Poduzetništvo

INTENZIVAN RAD SA STUDENTSKOM POPULACIJOM _

Tera Tehnopolis više od 10 godina intenzivno radi sa studentskom populacijom.

Educira i potiče za samostalno kretanje u poduzetničke aktivnosti. Osnovni cilj je uvesti studente i njihove neposredno diplomirane kolege u svijet poduzetništva, poticati mlade ljude da što bezbolnije obave taj korak, informirati ih o mogućnostima, a kroz mentorske usluge i edukaciju, pomagati u kritičnim segmentima.

MENTORIRANJE

Mentorske usluge za START-UP tvrtke

Projektom StudOS se osobito potiče samozapošljavanje mladih osoba. Pri tome ih je važno usmjeravati te im pružati mentorske usluge kako bi se obučili te postigli svoj konačni cilj. Poslovno planiranje i mentoriranje omogućava uklanjanje ili kompenzaciju rizika uključenih u realizaciju projekta. Mnoštvo studentskih poduzetničkih ideja zbog nedostatka potpore nemaju priliku zaživjeti što se projektom želi promijeniti.

Mentorske usluge za Start-Up tvrtke su:

  • Definiranje poslovnog modela,
  • Trening za izradu poslovnog plana,
  • Zaštita i upravljanje intelektualnim vlasništvom u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo (DZIV) po programu IP4INNO,
  • Trening za pokretanje poslovanja korištenjem poslovne simulacije Startup,
  • Komercijalizacija proizvoda/usluga pomoću Europske poduzetničke mreže (EEN),
  • Usluge marketinga,
  • Izrada prototipa proizvoda,
  • Priprema projektne dokumentacije za natječaje,
  • Umrežavanje,
  • Monitoring.

Start-Up paketi usluga se definiraju pojedinačno, ovisno o potrebama klijenata tj. stanara.

Kroz usluge zaštite intelektualnog vlasništva, studentima je na raspolaganju preliminarna ocjena ideje, ispitivanje inovativnosti proizvoda, usluge ili postupka, pretraživanje baze podataka i identificiranje prikladnih oblika zaštite intelektualnog vlasništva. Nakon izvršene procjene slijedi postupak zastupanja čije trajanje ovisi o odabranom obliku zaštite, a kreće se u rasponu od minimalno 6 mjeseci za registraciju žiga i industrijskog dizajna do 5 godina za realizaciju zaštite patenta.

PROGRAM EDUKACIJE

Program edukacije obuhvaća:

Mentorske usluge i edukacija o poduzetništvu neophodni su za studente u svrhu primjene već stečenih znanja na fakultetu i u praksi.

Isto tako, edukacijom se umanjuje rizik neuspjeha poduzetnika početnika zbog nedostatka iskustva u poduzetničkim aktivnostima. Mentorske usluge i edukaciju obavljaju djelatnici Tera Tehnopolis koji imaju višegodišnje iskustvo u ovom dijelu rada uz suradnju s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP)Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo (DZIV), odvjetničkim uredom i knjigovodstvenim servisom.

Secured By miniOrange