Prodaja knjige

INOVATIVNO3 PODUZETNIŠTVO

priručnik za studente, inovativne poduzetnike i poduzetne znanstvenike

Autor: prof.dr.sc. Ivan Štefanić
Nakladnik: TERA Tehnopolis d.o.o.
Godina izdanja: 2015.

Sažetak knjige možete pogledati OVDJE

Cijena priručnika: 208,95 kn = 27,73 €

Specifikacija priručnika: Format B5, 402 stranica, meki uvez, papir: pastelni chamois 90 g

INOVATIVNO3 PODUZETNIŠTVO

za studente, inovativne poduzetnike i poduzetne znanstvenike

Autor: prof.dr.sc. Ivan Štefanić
Nakladnik: TERA Tehnopolis d.o.o.
Godina izdanja: 2015.

Sažetak knjige možete pogledati OVDJE

Cijena sveučilišnog udžbenika: 261,45 kn = 34,70 €

Specifikacija udžbenika: Format B5, 412 stranica, tvrdi uvez, bijeli papir za umjetnički tisak 130g

Recenzije I3P

Čitajući knjigu proživio sam mojih prvih dvadeset godina poduzetničkog iskustva još jednom. Drago mi je što je takva knjiga konačno napisana. Teoretski je snažna, ali knjiga tu ne staje, ide prema primjerima i konkretnim alatima koji su na raspolaganju poduzetnicima za rješavanje svakodnevnih problema za koje oni često nemaju pravo rješenje. Posebno mi se sviđa sagledavanje problema sa različitih stajališta, pozitivnog i negativnog, jer u poduzetništvu je baš tako, nije sve sjajno i nije sve crno. Volio bih da je ova knijga napisana mnogo, mnogo ranije, jer tada bih i ja mogao izbjeći neke od pogrešaka iz ranijih faza. Lako je biti poduzetnik kad sve ide dobro i sukladno očekivanjima. No velika je istina, loše stvari se dešavaju i dobrim ljudima i zato je izuzetno važno znati što ćemo učiniti ako razvoj projekta krene u neželjenom smjeru.

Krešimir Rezo, poduzetnik
Krešendo Osijek

INOVATIVNO3 PODUZETNIŠTVO na metodološki inovativan način obuhvaća sadržaje koji čitatelju omogućuje iznimnu fleksibilnost korištenja tako da student, zainteresirani poduzetnik ili znanstvenik, može u neko poglavlje ući vrlo duboko s autorovim uputama za eventualno potrebne specijalističke sadržaje, dok ostala poglavlja može koristiti pliće, informativnije a ipak dobiti cjelinu. Autor, na vrlo vješt način, navodi čitatelje inžinjerskih znanja i zvanja na dodatne poduzetničke i ekonomske sadržaje koje je dobro znati kod pokretanja poduzetničkog pothvata.

prof.dr.sc. Nihada Mujić Mehičić,
Pravni fakultet u Osijeku,
Katedra metodološko-informacijskih znanosti

Ivan Štefanić je u svojoj knjizi INOVATIVNO3 PODUZETNIŠTVO identificirao faze transformacije ideje u rastući pothvat. Zbog toga je knjiga korisna svima koji uče o poduzetništvu i žele se poduzetno ponašati. Poseban doprinos knjige je u naglašavanju intelektualnog vlasništva čije razumijevanje je ključno u vrednovanju inovativnih poslovnih pothvata temeljenih na znanju.

Slavica Singer, professor emeritus
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,
UNESCO Katedra za poduzetništvo

Autor je vlastite godine profesorskog ali i poduzetničkog iskustva začinio jedinstvenom strašću i sublimirao ih u akademski, ali istovremeno jednostavan i svakome razumljiv tekst. Knjiga potiče promjenu; prvo osnažuje poduzetnika iznutra, da bi na kraju on mijenjao okružje svojim djelovanjem.

mr.sc. Zorislav Kalazć, poduzetnik
INTERA Osijek

Filozofija gnojidbe

Sve što treba znati o gnojidbi

Autori: Vladimir Vukadinović, Blaženka Bertić.

Sažetak knjige možete pogledati OVDJE

Cijena knjige: 40,01 kn = 5,31 €

Hrvatski velikani

Autor: dr. sc. Božo Skoko

Sažetak knjige možete pogledati OVDJE

Cijena knjige: 49,99 kn = 6,63 €

Recenzije knjige Hrvatski velikani

Sve jača globalizacija, a uz to i europska integracija, navode ljude na razmišljanje o tome što čini njihov vlastiti nacionalni ili osobni identitet, što je ono po čemu se razlikujemo od ostalih, a što je to što smo kao svoj prinos ugradili u identitet Europe ili u ukupnu svjetsku baštinu. Važan dio identiteta čine i pojedinci koji su u prošlosti imali istaknutu ulogu u znanosti, umjetnosti, politici, gospodarstvu… Ova je knjiga zanimljivo razmatranje načina na koji su Hrvati još od 19. stoljeća birali istaknute pojedince koji su postajali elementi od kojih se gradio nacionalni identitet. Metode odabira, kao i sami rezultati selekcije govore nam danas vrlo jasno kakve su u određenom vremenu bile politike oblikovanja poželjnog identiteta. Sabrane u ovoj knjizi na jednom mjestu, sve su te selekcije svojevrsni vremeplov i odraz mijena kroz koje je prolazilo hrvatsko društvo u proteklih stoljeće i pol. Dodatna je zanimljivost knjige odabir velikana što ga je učinio sam autor, koristeći se dosadašnjim izborima i, dakako, vlastitom procjenom. Čitatelj tako može dobiti uvid, ne samo u sustave vrijednosti koji su postojali u hrvatskom društvu od vremena iliraca sve do danas, nego može doći i do osnovnih podataka o velikom broju istaknutih pojedinaca koji su na razne načine dali svoj doprinos hrvatskoj, europskoj i svjetskoj kulturi, znanosti i politici.

prof.dr.sc. Neven Budak

Hrvatski velikani prof. dr. sc. Bože Skoke zamašan je spisateljski pothvat kojim se nas dostojan način popunjava velika praznina u knjižnom prezentiranju i reprezentiranju hrvatskih velikana, odnosno najpoznatijih, najzaslužnijih i najpopularnijih Hrvata u domovini i svijetu kao i svih onih ne-Hrvata koji su svojim radom i životom zadužili Hrvatsku. Ovo, u našem vremenu pionirsko populizatorsko djelo ima karakter svojevrsne misije upućivanja hrvatske javnosti u biografije ljudi koji su kroz povijest na razne načine oblikovali hrvatsku samosvijest i samosvojnost ili su bitno utjecali na oblikovanje raznih sastavnica našeg nacionalnog identiteta te ujedno da mnoge među njima i „otkrije“.
Misija ove knjige nije da hrvatskoj javnosti docira, da joj se nameće kao apodiktična prosudba, već da joj omogući, prvi put nakon „Znamenitih i zaslužnih Hrvata“ iz 1925. sustavan pregled životopisa zaslužnih i znamenitih Hrvata na domovinskom prostoru i u svijetu iz rakursa i perspektive nacionalnog pogleda i potreba 21. stoljeća i da tako pruži građu za učvršćivanje i njegovanje nacionalnog identiteta.

dr.sc. Vladimir Lončarević

U globalnom svijetu gdje veliki, bogati i jaki vode igru, sve je manje prostora za malene. U eri holivudizacije važno i cijenjeno biva većinom ono što je dio kulture moćnih. Slabima i malima pri tom ostaje da se uklope u trend i svoj obol simplificiranoj i medijazitiranoj instant stvarnosti daju u obliku pristajanja na prilagođavanje ili lagani zaborav vlastite plejade velikana. Nemojmo zato smetnuti s uma, da je za samopoštovanje bitno obrazovanje, a upravo djelo koje držimo u rukama, važan je pokušaj da se očuva znanje o nama samima kako bi bili svjesni mjesta koje nam pripada u globalnoj zajednici naroda. Dugogodišnja nebriga i politikanstvo u čuvanju sjećanja na neke od domaćih velikana uzrokovala je njihov gotovo potpuni zaborav u našoj javnosti. Time nisu samo oni zaboravljeni nego smo svi mi izgubili dio svojeg nacionalnog bića kao i dio svoje povijesti, ali što je i važnije, dio svojeg samopoštovanja. Napor, da očuva sjećanje na toliki broj znamenitih našijenaca, ovu knjigu nedvojbeno stavlja uz bok gotovo enciklopedijskih uradaka čija se vrijednost neće umanjivati već dapače nadopunjivati svakim novim otkrićem zaboravljene veličine čije je djelo i lik pokrila prašina povijesti.

dr.sc. Ivan Tanta

Naručite knjigu!

Knjigu možete kupiti u TERA Tehnopolis d.o.o. osobno na prodajnom mjestu u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 6 ili narudžbom putem e-pošte na i3p[at]tera[.]hr ili telefonom 031/251-000.

Fiksni tečaj konverzije: 7,53450kn = 1,00€

X
Secured By miniOrange