Edukacija

KONCEPT UČENJA _

Cjeloživotno učenje

Cjeloživotno učenje, kao koncept učenja tijekom cijelog života, odgovor je na problem neusklađenosti između obrazovanja mladih i odraslih. Uz cjeloživotno učenje su povezani ciljevi ekonomske prirode kao što su postizanje veće konkurentnosti, trajne zapošljivosti, aktivnije uloge pojedinaca u društvu poticanje društvene uključenosti, razvoja aktivnoga građanstva te razvijanja individualnih potencijala pojedinaca.

Koncept cjeloživotnog učenja je prepoznala i TERA Tehnopolis gdje, u sklopu široke lepeze aktivnosti koje provodi, pruža priliku različitim skupinama ljudi za unaprjeđenje znanja, vještina i kompetencija te usavršavanje svoga osobnog, društvenog i profesionalnog razvoja bez obzira na životnu dob.

Poslovno savjetovanje, kao jedna od TERA aktivnosti, omogućuje svakoj osobi osobni razvoj na različitim poljima aktivnosti te usmjeravanje individualnih potencijala pojedinaca na različitim područjima poslovanja. U cilju točnog određivanja potreba klijenata i definiranja uloge TERA Tehnopolis u zahtjevima poslovnog savjetovanja, klijentima su omogućene besplatne konzultacije.

U sklopu različitih EU projekata koje TERA Tehnopolis provodi, organiziraju se i brojne radionice na različite teme gdje se zainteresiranim klijentima pruža prilika za usavršavanjem u određenim područjima djelatnosti.

PODUZETNIČKA AKADEMIJA

Poduzetnička akademija je namijenjena svim poduzetnicima početnicima koji žele pokrenuti poslovanje i postojećim poduzetnicima u stjecanju novih znanja za poslovanje na domaćem i europskom tržištu. Svaki poduzetnik trebao bi znati kako uspješno prezentirati svoju tvrtku pred potencijalnim suradnicima, biti u korak s trendovima te biti spreman na rizike koji se postavljaju na njihovom putu ka uspjehu.

TERA Tehnopolis, kroz projekt Europske poduzetničke mreže, svake godine organizira poduzetničku akademiju gdje svim poduzetnicima, a i onima koji to žele postati, pomaže u raznim područjima, od osnivanja njihove tvrtke, sve do poslovanja i plasiranja njihovih proizvoda na europskom tržištu. Europska poduzetnička mreža omogućuje poduzetnicima da se povežu sa partnerima, konzultantima i istraživačima iz različitih područja, dobiju informacije o ponudi i potražnji proizvoda i usluga na inozemnom tržištu te tako otvore novo tržište za plasman svojih proizvoda i usluga. iz inozemstva.

Mreža ima više od 4000 suradnika i sastoji se od 3 komponente aktivnosti potpore poduzetnicima. Upravo u okviru te kompleksne mreže, znanstvenici i inovatori s područja istočne Hrvatske mogu svoje inovacije, znanje i iskustvo uz pomoć tehnologijsko-razvojnog centra – TERA ponuditi međunarodnom tržištu. Isto tako gospodarstvenici mogu pribavljati nove tehnologije s područja cijele EU. Mrežu EEN Hrvatska pored TERA čine i drugi regionalni partneri: Tehnološki park Varaždin za područje sjeverno-zapadne Hrvatske, Porin Rijeka za područje Istre i Primorja, Ured za transfer Tehnologije Split za područje Dalmacije, te HAMAG – BICRO koordinator aktivnosti vezanih uz transfer tehnologije, pokriva Grad Zagreb i središnju Hrvatsku.

SINKRONI I SIMULTANI SEMINARI

TERA Tehnopolis posjeduje potrebnu infrastrukturu za održavanje sinkronih i simultanih seminara gdje su polaznici multimedijalnom vezom integrirani u jedinstvenu cjelinu. Kroz webinare se svim polaznicima pruža prilika da, bez obzira na udaljenost i vremensku razliku, sudjeluju na seminarima različite tematike iz raznih dijelova svijeta te tako unaprijede svoje kompetencije.

Tijekom svibnja i lipnja 2014. godine ostvaren je veliki napredak u dugogodišnjoj suradnji Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i North Carolina State University. Organiziran je prvi sinkroni i simultani transatlantski seminar „AGRICULTURAL BUSINESS AND ENTREPRENEURIAL LAW“. NCSU učionica u Sjevernoj Karolini i učionica tehnologijsko-razvojnog centra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – TERA TEHNOPOLIS d.o.o. integrirane su multimedijalnom vezom u jednu jedinstvenu cjelinu koja je omogućila veoma učinkovitu i nadasve zanimljivu provedbu seminara. Tijekom seminara, međunarodni interdisciplinarni timovi studenata su stjecali specifična znanja potrebita za uspješnu realizaciju poduzetničkih projekata u SAD i EU.

Erasmus za mlade poduzetnike

Erasmus za mlade poduzetnike međunarodni program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod poduzetnika domaćina koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje tvrtke. Domaćinu se pružaju novi pogledi na njegovu/njezinu tvrtku, kao i prilika da surađuje s inozemnim partnerima i uči o novim tržištima.

Boravak jednim dijelom financira Europska unija. Bez obzira na to da li ste poduzetnik početnik ili već duže vrijeme poslujete, program može izrazito doprinijeti Vašem poslovanju; moguća korist od programa uključuje razmjenu znanja i iskustva, priliku za razvijanje kontakata i novih poslovnih odnosa širom Europe, te otvaranje inozemnih tržišta.

X
Secured By miniOrange