Budi uzor/Inova

RAZLOZI ZA SUDJELOVANJE NA BUDI UZOR®/INOVA®

AKO STE STUDENT

 • Naučiti napisati poslovni plan
 • Naučiti prodati poslovni plan
 • Osvojiti medalju, posebnu nagradu

AKO STE PODUZETNIK

 • Pronaći tehnologiju ili poslovni plan koji se mogu pribaviti
 • Pronaći program potpore najprimjereniji mojim potrebama

AKO STE INOVATOR

 • Provjeriti inovativnost i komercijabilnost vlastite inovacije
 • Pronaći partnera, kupca, dobavljača, djelatnika,…
 • Poboljšati postojeću inovaciju, definirati novu
 • Prodati ili licencirati postojeću inovaciju

AKO STE POSJETITELJ

 • Ludo se zabaviti
 • Svi mogu sudjelovati u edukacijskom i konzultantskom programu poduzetničke akademije.

KRITERIJI OCJENJIVANJA: 1-10 BODOVA ZA SVAKI INOVATIVNI KRITERIJ

 • Razina kreativnosti izuma (inovativni korak)
 • Tehnička i tehnološka razina izuma
 • Tržišni potencijal izuma

Početak studenoga i ove je godine rezerviran za međunarodnu izložbu inovacija i poslovnih planova Budi uzor®/Inova®. Izložba se održava u Osijeku, u dvorani Gradski vrt, od 9.11.2017. do 11.11.2017. godine. Izložba Budi uzor®/Inova® namijenjena je inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje.

Dolaskom brojnih stranih delegacija i njihovim izlaganjem, izložba je prigoda za održavanje niza poslovnih razgovora, mjesto za pronalazak partnera, kupca, dobavljača ili djelatnika. Svi sudionici, ali i posjetitelji, imaju priliku povećati svoju konkurentnost i probiti se na domaće, ali i europsko tržište. Hrvatska udruga inovatora-poduzetnika, u suradnji s TERA Tehnopolis, partnerom u Europskoj poduzetničkoj mreži – EEN, posebno podupire izlazak znanstvenika i poduzetnika na tržište EU. Pronalazak ključnih partnera, poticanje daljnjeg razvoja istraživačkih projekata te njihova komercijalizacija i umrežavanje na nacionalnoj i međunarodnoj razini su jedinstvene prilike koje se pružaju u sklopu ovogodišnje izložbe.

Sudjelovanje na izložbi i osvajanje medalja i nagrada može prijaviteljima projekata donijeti dodatne bodove u procjeni njihovih projektnih prijava. Međunarodni ocjenjivački sud čine predstavnici svih inozemnih izlagača i vodeći hrvatski stručnjaci. Važna komponenta i poseban ponos organizatora izložbe je Natjecanje u pisanju poslovnih planova Budi uzor® koje se ove godine organizira pod motom „Pametni gradovi“.

Najuspješniji svake godine osvajaju vrijedne nagrade te im je omogućeno samostalno kretanje u poduzetničke vode i pokretanje konkretnih projekata koji svakako konkuriraju na tržištu.

O uspjehu Budi uzor® govori činjenica da predstavlja pobjednika na nacionalnoj razini za natjecanje Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017. (European Enterprise Promotion awards – EEPA 2017.). EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte i inicijative javnih tijela s ciljem promicanja poduzetništva.

Glavni organizator ovogodišnje izložbe je TERA Tehnopolis d.o.o. uz suorganizaciju Saveza hrvatskih inovatora, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te uz podršku partnera, pokrovitelja i supokrovitelja. Izložba se održava od 9. do 11. studenoga 2017. godine u dvorani Gradski vrt u Osijeku pod motom „Pametni gradovi“ (eng. „Smart cities“), a očekuje se više od 500 sudionika iz više od 15 država sudionica. Uvidom u već prijavljene inovacije razvidan je porast u kvaliteti inovacija i zaštiti intelektualnog vlasništva.

U sklopu izložbe se održava i Smotra poduzetničkih potpornih institucija te Smotra obrazovnih institucija. Potporne institucije koje su potvrdile svoje sudjelovanje su: HAMAG-BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Europe Direct Osijek, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o., Lokalna razvojna agencija Valpovo-Petrijevci, Lokalna agencija za razvoj Općine Drenovci VJEVERICA d.o.o., Poduzetnički inkubator BIOS, Centar za poduzetništvo Osijek i BNI grupa Mursa.

Obrazovne institucije koje su potvrdile svoj dolazak su: Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Prva privatna gimnazija u Osijeku GAUDEAMUS, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Ljetna škola elektronike iz Rijeke.

Objavljen je i službeni program ovogodišnje izložbe te program Poduzetničke akademije koju TERA Tehnopolis ove godine organizira zajedno sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijska komora Osijek.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da posjete međunarodnu izložbu Budi uzor®/Inova® 2017. te sudjeluju u raznovrsnom programu kojeg izložba nudi postojećim i budućim poduzetnicima, inovatorima, studentima i ostalim posjetiteljima koji ove godine u svom gradu imaju priliku vidjeti i saznati nešto novo.

Dobrodošli!

Domaćin izložbe: GRAD OSIJEK

Organizatori: TERA TEHNOPOLIS d.o.o., HRVATSKA UDRUGA INOVATORA PODUZETNIKA, SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU, SAVEZ HRVATSKIH INOVATORA

Suorganizatori: SAVEZ INOVATORA ZAGREBA, ŠPORTSKI OBJEKTI d.o.o., TEHNOSTART

Svjetski suorganizator: WORLD INVENTION INTELLECTUAL PROPERTY ASSOCIATION

Pokrovitelji: PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ, PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA GORDAN JANDROKOVIĆ, MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA, MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Supokrovitelji: HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

Partneri: OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA, HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA – ŽUPANIJSKA KOMORA OSIJEK, MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA, MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, HRVATSKA UDRUGA POSLODAVACA, HAMAG-BICRO

Sponzor: HBOR, ZAGREBAČKA BANKA d.d.

Provedbu projekta sufinancira: EUROPSKA PODUZETNIČKA MREŽA, EUROPSKA KOMISIJA

PRIJAVA

Poziv za sudjelovanje na izložbi BUDI UZOR®/INOVA® 2017. Početak studenoga 2017. godine je ponovno rezerviran za međunarodnu izložbu inovacija i studentskih poslovnih planova Budi uzor®/Inova®.

Izložba se održava u Osijeku u dvorani Gradski vrt, od 9.11. do 11.11.2017. godine. Izložba Budi uzor®/Inova® namijenjena je inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Dolaskom brojnih stranih delegacija i njihovim izlaganjem, izložba je prigoda za održavanje niza poslovnih razgovora, mjesto za pronalazak partnera, kupca, dobavljača ili djelatnika. Svi sudionici, ali i posjetitelji, imaju priliku povećati svoju konkuretnost i probiti se na domaće, ali i europsko tržište. TERA Tehnopolis, partner u Europskoj poduzetničkoj mreži – EEN, u suradnji s HUIP-om, posebno podupire izlazak znanstvenika i poduzetnika na tržište EU. Pronalazak ključnih partnera, poticanje daljnjeg razvoja istraživačkih projekata te njihova komercijalizacija i umrežavanje na nacionalnoj i međunarodnoj razini su jedinstvene prilike koje se pružaju u sklopu ovogodišnje izložbe. Sudjelovanje na izložbi i osvajanje medalja i nagrada može prijaviteljima projekata donijeti dodatne bodove u procjeni njihovih projektnih prijava. Međunarodni ocjenjivački sud čine predstavnici svih inozemnih izlagača i vodeći hrvatski stručnjaci. Važna komponenta i poseban ponos organizatora izložbe je Natjecanje u pisanju studentskih poslovnih planova BUDI UZOR® koje se ove godine organizira pod temom „Smart Cities“. Najuspješniji svake godine osvajaju vrijedne nagrade te im je omogućeno samostalno kretanje u poduzetničke vode i pokretanje konkretnih projekata koji svakako konkuriraju na tržištu.

Molimo Vas da iskažete interes za sudjelovanjem ispunjavanjem prijavnog obrasca. Kontakti: 031/251-000, udruga_huip[at]net[.]hr. Napominjemo da uz prijavu obavezno priložite fotografiju svoje inovacije. Prijave su otvorene do 15.10.2017.

BUDI UZOR/INOVA 2014.

Na ovogodišnjoj izložbi je prijavljeno 646 izložaka u svim kategorijama. Izložba je postavljena na više od 2000 m2 na dvije etaže dvorane Gradski vrt. Sudionici iz 17 država su pored izlaganja i ocjenjivanja inovacija imali priliku sudjelovati u izuzetno sadržajnom programu koji je imao i puno atraktivnih zabavnih sadržaja.

Svi sudionici su prošli veoma opsežan proces pripreme za natjecateljski dio izložbe i za njih je održavanje izložbe finale višemjesečnih priprema. Grand Prix nagrada Nikola Tesla Hrvatskog saveza inovatora dodijeljena je doc.art. Jasmini Pacek s Umjetničke akademije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za „Neutralni kazališni kostim“. Grand Prix Budi uzor koji dodjeljuju TERA TEHNOPOLIS i Hrvatska udruga inovatora poduzetnika osvojio je Vladimir Bošnjak za „Streeter“. Grand Prix za najbolji poslovni plan dodijeljen je Sandi Gale koja je napisala poslovni plan na temu „Studija izvodljivosti za uvođenje poljoprivrednog programa u otvoreno učilište općeg tipa“. Čestitamo dobitnicima, a popise nagrađenih možete vidjeti u posebnom izvješću.

Ovogodišnja poduzetnička akademija bila je najsadržajnija do sada. Prema sudionicima edukacije, akademija je imala je jako zanimljive teme i izuzetno kvalitetne i pripremljene predavače. Program poduzetničke akademije možete pogledati u posebnom izvješću.

Europska poduzetnička mreža – EEN je na ovogodišnjoj izložbi prezentirala mogućnosti koje su raspoložive hrvatskim poduzetnicima u njihovom nastupu na tržištu EU. Sajam poslovnih mogućnosti je izložio standardizirane profile ponude i potražnje, sektorska grupa AGROFOOD je prezentirala gastronomsku ponudu hrvatskih proizvođača orijentiranih na tržište EU, a IPR Helpdesk Ambassador program je organizirao predavanje u okviru poduzetničke akademije i individualne konzultacije u sve dane izložbe.

Pored predstavnika organizatora i suorganizatora izložbe, Osijek su posjetili predstavnici brojnih potpornih institucija namijenjenih poduzetnicima, kao i predstavnici Diplomatskog zbora i brojni poduzetnici. Atmosfera izložbe se najbolje može doživjeti pregledom foto albuma koji su zbog olakšanog pregleda podijeljeni u nekoliko sekcija.

Ovom prigodom zahvaljujem svima koji su pomogli realizaciju ovako velike i zahtjevne manifestacije, sudionicima u natjecateljskom programu, predavačima poduzetničke akademije, pokroviteljima i partnerima, timu TERA i posjetiteljima bez čije potpore BUDI UZOR®/INOVA® 2014 ne bi bila ovako uspješna izložba.

POPIS NAGRAĐENIH BUDI UZORA®/INOVE 2014.

BUDI UZOR® Poslovni planovi dobitnici
BUDI UZOR® posebne nagrade
INOVA posebne nagrade
Naj Naj gastro priznanja
POPIS INOVATORSKIH MEDALJA HRVATSKI IZLAGAČI
POPIS INOVATORSKIH MEDALJA INOZEMNI IZLAGAČI

Secured By miniOrange