Projekti

BUDI UZOR

Budi uzor® je međunarodna izložba inovacija prototipova i poslovnih planova namijenjena inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje.

FIT4BUSINESSGROWTH (F4BG)

Fit4BusinessGrowth prepoznaje kako potrebu za održavanjem postojeće razine obrazovanja i osposobljavanja, tako i potrebu za njegovanjem novih vještina i sposobnosti koje su nužne kako bi Europa ostala konkurentna na tržištu i osigurala nove prilike.

POTICANJE RAZVOJA I KOMERCIJALIZACIJE TEHNIČKIH INOVACIJA

Opći cilj projekta je bio potaknuti poduzetničku aktivnost i startup-ove, smanjiti nezaposlenost kod mladih ljudi te osposobiti inovatore u komercijalizaciji njihovih inovacija. Projektom se izgradila svijest o važnosti poduzetništva kod učenika završnih razreda srednjih škola te im se pomoglo u odabiru budućih zanimanja. Projektom se probudio poduzetnički duh pojedinaca te potaknuo daljnji razvoj i komercijalizacija inovacija.

MINI SUMO ROBOT KUP

U sklopu izložbe BUDI UZOR® svake godine se održava i MINI SUMO ROBOT KUP, međunarodni turnir u robotici namijenjen mladima. Turnir obuhvaća borbe mini-sumo robota, natjecanje u praćenju linije (line -follower) te izložbe robota u slobodnoj kategoriji (freestyle).

ROBOTIC WEEKEND ’09

Svrha projekta je bila potaknuti zanimanje za znanost među mladim ljudima, osigurati im mogućnost korisnog iskorištavanja slobodnog vremena, edukacija iz područja elektronike, elektrotehnike, informatike, robotike i programiranja.

SAMOZAPOŠLJAVANJE INOVATORA

Glavni cilj projekta je bio osposobiti ljude, koji imaju stručna znanja, za izradu poslovnog plana kao prvi korak u pokretanju vlastitog poduzetničkog pothvata te ih upoznati s važnošću poslovnog plana i njegovim osnovnim elementima, važnošću razmišljanja o rizicima s kojima se može suočiti tijekom svog poslovnog poduhvata ili projekta te poslovnom planu kao značajnom alatu za minimiziranje tih rizika. Ciljna skupina projekta su bili dugotrajno nezaposleni stručni radnici i inovatori.

Secured By miniOrange