Proizvod heat & eat: Kako pripremiti brzi i zdravi obrok?

Živite užurbanim načinom života, a htjeli biste se zdravo hraniti? Nemate vremena za pripremu brzog i zdravog obroka koji sadrži visokovrijedne dodatke? Htjeli biste promijeniti prehrambene navike? Onda je proizvod heat & eat za vas!

Živite užurbanim načinom života, a htjeli biste se zdravo hraniti? Nemate vremena za pripremu brzog i zdravog obroka koji sadrži visokovrijedne dodatke? Htjeli biste promijeniti prehrambene navike? Onda je proizvod heat & eat za vas!

Riječ je o proizvodu jednostavnog naziva, heat & eat, zagrijte i jedite! Proizvod heat & eat je inovativna ideja za brz i zdrav obrok baziran na ekološkim sastojcima. Riječ je o „zero-waste“ proizvodu s toplinski razgradivim pakiranjem dobivenim od škroba (krumpirove kore) koji se sastoji od granole i liofiliziranog krumpirova mlijeka. Heat & eat granola zadovoljava sve zahtjeve suvremenih korisnika. To je hranjiv obrok, prikladno upakiran u biorazgradivu ambalažu i jednostavan za pripremu. Raznolikost okusa je bonus, nudi izbor za svaki dan. Dodatna prednost je korištenje prirodnih zaslađivača.

Proizvod najbolje opisuju sljedeći pojmovi: jeftina sirovina, biorazgradiva ambalaža, balansiran obrok i vlastiti odabir okusa. Proizvodnja proizvoda temelji se na korištenju krumpira, sirovine koja se najviše uzgaja te koja je iskorištena za proizvodnju „lactose-free“ mlijeka, a krumpirova kora koristite sa biorazgradivu ambalažu. Jestiva i funkcionalna ambalaža proizvodi se od škroba krumpira te posjeduje i antimikrobna svojstva za produženi rok trajanja proizvoda. Riječ je o nutritivno bogatom obroku koji osigurava sitost i energiju kroz većinu radnog dana. Obrok ima dvije varijante okusa: sa sušenim voćem i kokos-čokoladom.

Svijetlu budućnost proizvoda prepoznao je i žiri nacionalnog natjecanja Challenge Labs, organiziranog od strane TERA Tehnopolis, koja provodi EIT Food aktivnosti na području Republike Hrvatske, u sklopu kojega je osvojio glavnu nagradu u iznosu od 2.000,00 eura. Tim je imao priliku raditi sa stručnjacima koji imaju više od 5 godina radnog iskustva u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, uz stjecanje dodatnih znanja i praktičnog iskustva sudjelovanjem na natjecanju. Također, pojedini članovi tima sudjelovali su i na međunarodnom izdanju natjecanja Challenge Labs, kao i sudjelovanjem u ostalim događajima organiziranim u okviru inicijative EIT Food, poput HACK Startup Village 2022, a predstavnica tima je dobitnica EIT Food stipendije u okviru programa EIT Talents Fellowship.

Navedena dodatna usavršavanja redovito koriste za daljnji razvoj ideje i proizvoda koji ima dobru priliku postati uspješnim proizvodom među starijom i mlađom populacijom.

Više detalja o proizvodu možete pronaći na njegovoj službenoj stranici.

Secured By miniOrange