Uvjeti i obveze koje iz prijave proizlaze

Uvjeti i obveze koje iz prijave proizlaze

Izložba BUDI UZOR®/INOVA 2022. održava se u hibridnom obliku

„UŽIVO“ (on-site) izložba za sve sudionike koji žele i mogu osobno biti prisutni na mjestu izložbe ili ONLINE za sve one koji biraju „virtualan“ oblik izlaganja. Svi izlošci (on-site i online) biti će dio 6-mjesečne online promocije prema poduzetnicima i znanstvenim institucijama.

Ocjenjivanje

Ocjenjivanje provodi stručni međunarodni žiri koji se imenuje za svaku godinu. Ocjenjivanje se održava uživo i to tijekom održavanje izložbe, kao i u odjeljku online izložbe, a posebno se još ocjenjuju inovacije koje se izlažu samo online.

Nagrade

Nagrade se dodjeljuju uživo, i to tijekom događaja Noć kreativnosti.

Prezentacija/promidžba/promocija

Ciljana prethodna promidžba izložbe i inovacija prema poduzetnicima (poslovnim subjektima) i znanstvenim institucijama odrađuje se putem interneta i društvenih mreža. Svi izlošci (on-site i online) biti će dio 6-mjesečne online promocije. Predstavljanje inovacija javnosti putem web stranice www.budi-uzor.com i www.inova-croatia.com biti će u trajanju od 6 mjeseci od održavanje izložbe. Također, inovacije koje budu nagrađene na izložbi će se dodatno predstavljati prema javnosti, poduzetnicima (poslovnim subjektima) i znanstvenim institucijama nakon službenog završetka izložbe.

Bitno je za napomenuti da će se tijekom izložbe pružati mogućnosti u obliku informiranja na licu mjesta o mogućnostima koje pružaju EU projekti u komercijalizaciji inovacija, internacionalizaciji poslovanja, poticanju inovativnih ideja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i digitalizaciji, usavršavanju i stjecanju novih iskustava privremenim odlaskom u inozemstvo i nizu drugih prilika, kao i informiranje i konzultacije o pokretanju poslovanja i zaštiti intelektualnog vlasništva.

Podaci koji se objavljuju

Svaka inovacija predstavit će se na tiskanom plakatu na izložbi, kao i u digitalnom katalogu. Podaci koji se objavljuju na plakatu su: Ime autora/autori, opis inovacije i slikovni materijal.

Podaci koji se objavljuju u digitalnom katalogu su: Ime autora/autori, država, mentor/mentori, tvrtka/obrazovna institucija (naziv i ostali kontakt podaci ako su odobreni za objavu), naziv inovacije HR, opis inovacije HR, duži opis inovacije HR, naziv inovacije EN, opis inovacije EN, duži opis inovacije EN, prednost inovacije, namjena inovacije, pružene informacije o zaštiti intelektualnog vlasništva, faze razvoja, traženo partnerstvo, kategorija izuma, slikovni materijal i video materijal.

Stanje tehnike

Nakon službene objave i izlaganja na javnoj izložbi Vaša prijava ulazi u stanje tehnike.

Izum je nov ako nije sadržan u stanju tehnike. Više informacija o mogućnostima zaštite intelektualnog vlasništva putem patentiranja se nalazi na poveznici: https://www.dziv.hr/hr/intelektualno-vlasnistvo/patenti/  i stanje tehnike https://www.dziv.hr/hr/prirucnik-za-ispitivanje-patenata/dio-b/poglavlje-2/3-stanje-tehnike/. Također, sve informacije vezane za zaštitu intelektualnog vlasništva možete pronaći na stranicama Državnog zavoda za intelektualnog vlasništva https://www.dziv.hr/.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni podaci se prikupljaju samo u svrhu održavanja izložbe, registracije i ocjenjivanja te se neće koristiti niti prenositi u nikakve druge svrhe. Podaci se čuvaju minimalno i to koliko je nužno za izvršenje obveza, a ako su to podaci koji su prikupljeni u okviru projekata u kojima sudjeluje TERA TEHNOPOLIS d.o.o., podaci se čuvaju onoliko dugo koliko nalažu pravila pojedinog projekta i/ili pravila izvještavanja. Također, sve dodatne obavijesti o zaštiti osobnih podataka mogu se dobiti na sljedećoj poveznici: https://tera.hr/gdpr/

Secured By miniOrange