PODUZETNIČKA AKADEMIJA – 2. dan: EIT FOOD Start-up activity – Radionica za poduzetnike početnike i natjecanje za najbolji poslovni plan
Događaju EIT FOOD Start-up activity je prisustvovalo više od 60 sudionika, a na istom su upoznati s procedurom i koracima do osnivanja start-up tvrtke te EIT Food aktivnostima usmjerenim na iste. Doc.dr.sc. Miro Hegedić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu govorio je o konceptu lean menadžmenta i potpori start-up tvrtkama, dok je dr.sc. Maja Trstenjak s istog fakulteta upoznala sudionike s najnovijim spoznajama iz područja Industrije 4.0 i 5.0 te prilikama za start-up tvrtke.
Izv.prof.dr.sc. Ljerka Sedlan Kőnig održala je predavanje na temu prezentacijskih vještina koje su potrebne za uspješno prezentiranje poslovnih ideja ulagačima i klijentima te na taj način ohrabrila sudionike u prezentiranju njihovih vlastitih poslovnih ideja.
Na događaju su sudjelovali i predstavnici triju inovativnih start-up tvrtki iz Hrvatske čija su rješenja primjenjiva u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Riječ je o tvrtkama AGRIBlock d.o.o., PlantOn i PROTOSTAR LABS d.o.o. čiji su predstavnici na sudionike prenijeli svoja iskustva vezana uz poslovanje i prezentirali svoje inovativne poslovne ideje.
PODUZETNIČKA AKADEMIJA – 3. dan
Na informativnoj radionici okupili su se više od 30 sudionika, uglavnom poduzetnicima, od strane dr.sc. Ivana Sarića, dipl.iur., Direktora HUP Regionalnog ureda Osijek, predstavljene izmjene koje donosi novi Zakon o radu koji stupa na snagu 2023. godine. O ulozi, važnosti i upotrebi intelektualnog vlasništva u poduzetništvu zainteresirani su imali priliku poslušati zanimljivo predavanje predstavnica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Maje Sorić i Bojane Bolić, dok ih je mr.sc. Ivica Sabo iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) informirao o mogućnostima financiranja putem različitih programa HAMAG BICRO-a. Završno predavnje održao je glavni izvršni direktor tvrtke Foodscale Hub Mladen Radišić koji je govorio o nadolazećim otvorenim pozivima namijenjenim poduzetnicima u okviru različitih projekata.
Program
12. listopada 2022. godine (srijeda)
- 13:30 – 14:30 sati: PANEL: BUDI UZOR uz primjenu digitalizacije i zelene tranzicije (prizemlje Mall-a)
- Saponia d.d., Marijana Sabljić
- Infobip d.o.o., Dražen Radanović
- Udruga Osijek Software City, Mihael Tomić
- Fakultet elektrotehnike i računarstva – FERIT, Tomislav Matić
- Gauss d.o.o., Ivan Lozančić
- TERA Tehnopolis d.o.o., Ana Šarić
13. listopada 2022. godine (četvrtak)
- 11:30 – 16:00 sati: PODUZETNIČKA AKADEMIJA: EIT FOOD Start-up activity – Radionica za poduzetnike početnike i natjecanje za najbolji poslovni plan (1. kat Mall-a)
- 11:30 – 11:40 sati: BUDI UZOR® – Registracija sudionika
- 11:40 – 11:45 sati: Uvod i dobrodošlica, Vedran Lederer, Tera Tehnopolis d.o.o.
- 11:45 – 12:00 sati: Koraci do osnivanja start-up tvrtke, Dejan Neff, Tera Tehnopolis d.o.o.
- 12:00 – 12:10 sati: EIT Food aktivnosti za start-up tvrtke i izvori financiranja, Vedran Lederer, Tera Tehnopolis d.o.o.
- 12:10 – 12:15 sati: Pauza
- 12:15 – 12:35 sati: Lean menadžment i potpora start-up tvrtkama, Dr.sc. Miro Hegedić, Lean Startup Hrvatska
- 12:35 – 12:55 sati: Industrija 5.0 i start-up, Dr.sc. Maja Trstenjak, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu
- 12:55 – 13:05 sati: Pauza
- 13:05 – 13:25 sati: Prezentacijske vještine; Priprema pitch prezentacije (Elevator pitch), Izv.prof.dr.sc. Ljerka Sedlan Kőnig, Ekonomski fakultet u Osijeku
- 13:30 – 14:30 sati: BUDI UZOR® finale – pitch prezentacije
- 14:40 – 15:50 sati: Uspješne agri-food start-up tvrtke
- AGRIBlock d.o.o., Marko Sever, Direktor AGRIBlock d.o.o.
- Planton – Inovativni Food Tech start-up project, Mario Salai
- PROTOSTAR LABS d.o.o. – Filip Novoselnik, Direktor PROTOSTAR LABS d.o.o.
- 14:40 – 16:00 sati: Priprema i snimanje pitch prezentacija sudionika radionice
- 14:40 – 16:00 sati: BUDI UZOR® – rad žirija (predstavnici iz organizacija: HGK, HAMAG-BICRO, HBOR, EFOS) – odabir najboljih poslovnih planova
- 16:00 – 16:15 sati: BUDI UZOR® – proglašenje pobjednika (prizemlje Mall-a)
14. listopada 2022. godine (petak)
- 10:00 – 13:00 sati: PODUZETNIČKA AKADEMIJA (1. kat Mall-a)
- 10:00 – 11:00 sati: Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) – Što nam donosi novi Zakon o radu i aktualna pitanja, Ivan Sarić
- 11:00 – 11:30 sati: Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) – Intelektualno vlasništvo i njegova upotreba u poslovanju, Maja Sorić
- 11:30 – 12:00 sati: Hamag-Bicro – • Financiranje putem programa HAMAG-BICRO-a, Ivica Sabo
- 12:00 – 12:30 sati: FOODSCALE HUB – Centar financiranja akceleracijskih programa – Nadolazeći otvoreni pozivi – pristupi, ponude i sinergija, Mladen Radišić
- 12:30 – 13:00 sati: Pitanja i odgovori