18. MREŽNI SASTANAK PROGRAMA ERASMUS ZA MLADE PODUZETNIKE

U okviru Programa su postignuti izuzetni rezultati u usavršavanju novih poduzetnika pod mentorstvom iskusnih poduzetnika u EU. U tijeku je provođenje 7. i 8. ciklusa, a 2017. godina obećava značajan napredak Programa uspostavom okvirnih petogodišnjih konzorcija koji trebaju donijeti stabilnost i transfer znanja i iskustva za nove partnere u Programu.

U Bruxellesu je od 19. do 21. rujna 2016. godine održan 18. mrežni sastanak programa Erasmus za mlade poduzetnike. U okviru Programa pokrenutog 2008. godine su postignuti izuzetni rezultati u usavršavanju novih poduzetnika pod mentorstvom iskusnih poduzetnika u EU. Trenutačno se provode 7. i 8. ciklus, a za početak 2017. godine je pripremljen značajan iskorak, uspostava okvirnih petogodišnjih konzorcija, koji Programu trebaju donijeti stabilnost i transfer znanja i iskustava za nove partnere u Programu.

eye_news_10-2016Kirsten Schreiber, direktorica programa COSME i Giacommo Mattino, voditelj jedinice, su iskazali zadovoljstvo postignutim i najavili ambicioznije ciljeve, ali i izdašnije financiranje. TERA Tehnopolis je u Program uključena u 7. ciklusu i okvirnom programu. Izuzetno uspješna provedba Programa je omogućila postizanje dvogodišnjih ciljeva za manje od godinu dana provedbe. To je Hrvatskoj donijelo dodatne razmjene, a TERI povećanje proračuna. U okviru razmjene partnerskih iskustava, direktor društva je prezentirao metodologiju pisanja poslovnih planova temeljenu na konceptu Inovativnog3 poduzetništva.

X
Secured By miniOrange