700.000 eura dostupno za razvoj poslovnih vještina u okviru mehanizma Norveške darovnice

Trenutno otvoreni poziv u okviru poslovnog programa Business Development and Innovation Programme in Croatia, koji se provodi u okviru mehanizma Norveške darovnice, je HR-INNOVATION: Soft Measure Call, Small Grants Scheme-2, Development of business skills. U okviru Poziva dostupno je ukupno 700.000 eura za povećanje kapaciteta za poslovni razvoj uključujući treninge, mentorstvo, studije izvedivosti i suradnju s partnerima iz Norveške.

Požurite s prijavom jer je poziv otvoren do 10. svibnja 2023. godine, do 13:00 sati po hrvatskom vremenu! Svi projekti trebaju biti završeni do 30. travnja 2024. godine.

Projektne prijave se trebaju fokusirati na povećanje konkurentnosti hrvatskih tvrtki, po mogućnosti usko surađujući s partnerima iz Norveške. Cilj poziva je pružiti potporu tvrtkama kako bi povećale svoj kapacitet poslovnog razvoja kroz sljedeće aktivnosti:

  • umrežavanje s klijentima i partnerima,
  • suradnja u okviru klastera, udruga ili mreža,
  • potpora ženskom poduzetništvu,
  • trening za premošćivanje jaza za razvoj vještina,
  • studije izvedivosti,
  • biti u korak s novostima o tržištima i tehnologijama,
  • mentorstvo,
  • drugi oblici razvoja kompetencija.

Minimalni iznos potpore koja se može dodijeliti je 10.000 eura, dok je maksimalni iznos 200.000 eura.

Prihvatljivi prijavitelji su mali i srednji poduzetnici te velike tvrtke koje nisu u više od 25% javnog vlasništva, osnovane kao pravne osobe u Hrvatskoj; neprofitne organizacije (uključujući klastere i poslovne udruge), osnovane kao pravne osobe u Hrvatskoj.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

TERA ASISTENCIJA U NATJEČAJU

TERA Tehnopolis nudi potencijalnim prijaviteljima asistenciju u pripremi i provedbi projekata. Usluge koje TERA pruža se odnose na savjetodavne usluge, pripremu natječajne dokumentacije, upravljanje projektom te komercijalizaciju projekta i plasiranje proizvoda na tržište EU uz pomoć Europske poduzetničke mreže.

Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange