Bliži se kraj prijava za program Empowering Women in Agrifood

Cilj je ovog programa u okviru zajednice EIT Food motivirati potencijalne poduzetnice na samozapošljavanje i pružiti im odgovarajuće znanje, samopouzdanje i mreže poslovnih partnera kako bi uspješno pokrenule i razvile održivo poslovanje. Rok za prijavu na program je 13. lipnja 2022. godine.

Empowering Women in Agrifood (EWA) naziv je programa osnaživanja žena u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Cilj je ovog programa u okviru zajednice EIT Food motivirati potencijalne poduzetnice na samozapošljavanje i pružiti im odgovarajuće znanje, samopouzdanje i mreže poslovnih partnera kako bi uspješno pokrenule i razvile održivo poslovanje. 110 žena iz 11 zemalja (Češka, Hrvatska, Portugal, Italija, Litva, Grčka, Bugarska, Turska, Latvija, Španjolska i Mađarska) s niskom do umjerenom stopom inovacija sudjelovat će u šestomjesečnom obrazovnom programu prilagođenom kreiranju poslovnih rješenja za specifične izazove u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Nakon obuke polaznice programa steći će potrebno znanje, samopouzdanje i podršku za ostvarivanje svojih poslovnih planova.

Što program obuhvaća?

  • Online trening – odabrane poduzetnice imat će priliku koristiti šestomjesečnu prilagođenu obuku o određenim poslovnim i poduzetničkim temama te pristup resursima za poboljšanje svojih vještina.
  • Mentorstvo – više od 20 sati personaliziranog mentorstva od strane stručnjaka iz poljoprivredno-prehrambenog sektora i uspješnih poduzetnika. Vodič EIT Food Startup Guide bit će im dostupan besplatno.
  • Snaga zajednice – sudjelovanje u događajima umrežavanja s vrhunskim dionicima. Svi kandidati imat će pristup EWA zajednici te korist od mreže koja pruža izravan pristup velikom broju mentora i poduzetnica unutar poljoprivredno-prehrambenog ekosustava.
  • Financiranje – korisnice programa imat će priliku osvojiti do 10.000,00 € po državi, upoznati se s drugim programima koje provodi zajednica EIT Food te ostvariti kontakt s investitorima i korporacijama koje će im pomoći da svoje poslovanje podignu na veću razinu.

Rok za prijavu na program Empowering Women in Agrifood je 13. lipnja 2022. godine. Više informacija o programu i obrazac za prijavu pronađite na sljedećoj poveznici: https://www.eitfood.eu/projects/ewa-empowering-women-in-agrifood-2022.

X
Secured By miniOrange