Block.IS akcelerator

Block.IS je novi akceleratorski program koji ima za cilj izgraditi otvorene prekogranične i međusektorske inovacijske ekosisteme koji su spremni na suradnju te koji potiču uporabu tzv. blockchain tehnologije u tri važna sektora europskog gospodarstva: poljoprivredno-prehrambeni, logistički i financijski sektor.

Akcelerator će podržati male i srednje poduzetnike i start-up-ove iz ICT sektora, od same ideje do njezine komercijalizacije, pružajući im odgovarajuću poslovnu i tehničku podršku te financiranje. Kako bi pomogao osnivačima u izgradnji visokotehnološkog poslovnog pothvata, Block.IS nudi mogućnost financiranja u iznosu od 2.8 milijuna eura kroz dva otvorena poziva.

Akceleratorski program će biti podijeljen u tri faze:

  1. Inovacije,
  2. Razvoj,
  3. Komercijalizacija.

U sklopu svake faze odabranim kandidatima će biti dostupan set tehnoloških i poslovnih usluga te financijska podrška u cilju razvoja njihovih projekata te pružanja mogućnosti suradnje s mrežama klastera, stručnjacima iz različitih sektora te tehnološkim stručnjacima.

U fazi „Inovacije“ će biti ponuđen iznos od 3.000 eura (jednokratna isplata) po kandidatu za 90 najboljih projektnih ideja. Tijekom jednog mjeseca trajanja faze, pobjednici će doraditi svoje poslovne ideje, izraditi makete predloženih rješenja te pripremiti prezentacije koje će izložiti Block.IS stručnjacima sastavljenim od klastera i inovatora.

Faza „Razvoj“ će ponuditi iznos od 50.000 eura po kandidatu za 45 najboljih projektnih ideja iz faze „Inovacije“. U sklopu ove faze, koja traje ukupno 8 mjeseci, pobjednici će razvijati svoje projekte u uskoj suradnji s Block.IS mrežama klastera, stručnjacima iz različitih sektora te tehnološkim stručnjacima.

U fazi „Komercijalizacija“ će biti ponuđen iznos od 7.000 eura po inovatoru za 20 projekata s najvećim poslovnim potencijalom iz faze „Razvoj“. Ova će faza trajati 2 mjeseca gdje će pobjednici provoditi aktivnosti promocije i razvoja svojih projekata, s ciljem pronalaska kupaca, partnera i/ili investitora.

Block.IS će objaviti dva otvorena poziva. Prvi poziv će biti otvoren u rujnu 2019. godine, dok će drugi poziv biti otvoren u jesen 2020. godine.

U cilju predstavljanja Projekta te informiranja potencijalnih sudionika o načinu prijavljivanja, uvjetima te ostalim informacijama, glavni partneri iz Srbije organiziraju prezentaciju projekta Block.IS koja će se održati 27. rujna 2019. godine, u 18:00 sati, u prostorijama novosadskog Poslovnog inkubatora (Vojvođanskih brigada 28, 21000 Novi Sad, Srbija). Za sudjelovanje na prezentaciji se možete prijavit isključivo putem sljedeće poveznice.

Ukoliko ste zainteresirani za više informacija o Projektu, svoje upite možete slati na adrese e-pošte mradisic[at]inosens[.]rs i pavlica[at]inosens[.]rs. Također, sve novosti možete pratiti na društvenim mrežama Block.IS akceleratora: Facebook, LinkedIn i Twitter.

X
Secured By miniOrange