Budi uzor/Inova 2017.

Ukoliko imate ideju, a ne znate kako ju realizirati, htjeli biste provjeriti inovativnost i mogućnost komercijalizacije vlastite inovacije, pronaći partnera, kupca, dobavljača ili djelatnika, tada je dolazak u Osijek početkom studenoga pravi izbor za Vas. Nakon tri godine, međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® se ponovno održava u Osijeku, u dvorani Gradski vrt, od 9. do 11. svibnja 2017. godine.

Od samog početka, 2005. godine, Budi uzor® je imao studente u centru pažnje. Izložba je kontinuirano rasla po veličini izložbe mjerenoj u m2, broju izlagača i broju stranih delegacija, broju natjecatelja u pisanju studentskih poslovnih planova, broju visokih učilišta koja sudjeluju, sadržaju poduzetničke akademije i količini zabavnih sadržaja i sl. No, najvažnija mjera uspjeha je poslovni uspjeh sudionika koji brže i učinkovitije pokreću svoje poslovanje te ga vode s manje rizika i više ambicija.

Natjecanje u pisanju studentskih poslovnih planova jedna je od najvažnijih komponenata izložbe. Više od 1400 istreniranih studenata u pisanju poslovnih planova u dosadašnjim natjecanjima je dovoljan dokaz kvalitete izložbe u tom području. Kao pomoć pri pisanju, omogućeno im je korištenje web aplikacije ˝Alat za izradu poslovnog plana˝ koja je usklađena s kriterijima natjecanja Budi uzor®. Najuspješniji su osvojili vrijedne nagrade te imaju priliku svoju poduzetničku ideju provesti u djelo u okviru projekta Studentski poduzetnički inkubator – StudOS, koji im omogućava inkubaciju u trajanju od 6 mjeseci bez naknade.

Obzirom da su srednjoškolci ciljana skupina koja se nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja mora odlučiti za svoje buduće obrazovanje/zanimanje, od ove godine je i njima pružena prilika za sudjelovanje na natjecanju Budi uzor®. Srednjoškolcima koji svoje obrazovanje žele usmjeriti u područje poslovnog planiranja te razvoj svojih inovativnih ideja u stvarne poduzetničke pothvate, Natjecanje je odlična prilika za početak njihovog prvog poduzetničkog i poslovnog uspjeha.

Osim studentskog i srednjoškolskog natjecanja u pisanju poslovnih planova, izložba je namijenjena i inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Dolaskom brojnih stranih delegacija i njihovim izlaganjem, izložba je prigoda za održavanje poslovnih razgovora, mjesto za pronalazak partnera, kupaca, dobavljača ili djelatnika. Svi sudionici, ali i posjetitelji, imaju priliku povećati svoju konkuretnost i probiti se na domaće, ali i europsko tržište.

Ovim putem pozivamo sve koji smatraju da su potencijalni sudionici ovogodišnje izložbe Budi uzor®/Inova® da se prijave za sudjelovanje na broj telefona 031/251-000 ili e-mailom na ured[at]tera[.]hr. Rok za prijavu je 1. listopada 2017. godine.

X
Secured By miniOrange