BUDI UZOR®/INOVA® 2018. – „USUĐUJEM SE PRIPREMITI“: NAGRAĐENI NAJBOLJI STUDENTI, INOVATORI I OBITELJSKA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® 2018. je održana od 14. studenoga do 17. studenoga 2018. godine u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu. Glavni organizator ovogodišnje izložbe je Savez hrvatskih inovatora uz suorganizaciju TERA Tehnopolis i Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te uz podršku partnera, pokrovitelja i supokrovitelja. U sklopu Izložbe, predstavljeno je ukupno 277 izložaka, u različitim kategorijama, iz 28 država sudionica Izložbe te 107 poslovnih planova. Najbolji poslovni planovi su izloženi treći dan izložbe pred stručnim žirijem. Studenti su svoje poslovne planove napisali uz pomoć e-alata za pisanje poslovnih planova, izrađenog za potrebe projekta I-Dare, koji se temelji na priručniku „Transformiranje inovativne poslovne ideje u profitabilan posao“. Ovogodišnji GRAND PRIX za najbolji poslovni plan je osvojila studentica Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek Ivana Božanov s poslovnim planom Nachtigall.

Izložba je bila prilika za održavanje poslovnih razgovora u cilju učinkovitije komercijalizacije inovacija i povećanja konkurentnosti na domaćem i europskom tržištu. Osim studenata i inovatora, na izložbi su sudjelovali i predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su predstavili svoje delicije u programa „Okusi i tradicija Slavonije i Baranje“.


GRAND PRIX BUDI UZOR 2018 za najbolju inovaciju je dodijeljen Zvonimiru Lukadinoviću iz tvrtke Bor-plastika d.o.o., za Statički mješač fluida.

Najuspješniji studenti osvajaju vrijedne nagrade te imaju priliku svoj projekt provesti u djelo u okviru projekta Studentski poduzetnički inkubator – StudOS, koji im omogućava inkubaciju u trajanju od 6 mjeseci bez naknade te besplatnim modulom po vlastitom izboru iz Programa usavršavanja menadžera, kojeg organizira Hrvatska udruga poslodavaca. Finalisti u okviru projekta Erasmus za mlade poduzetnike svoje poduzetničko iskustvo mogu dodatno proširiti i unaprijediti.

„Naučile smo kako izraditi kvalitetan poslovni plan, te kako bi našu poslovnu ideju realizirali u budućnosti. Iskoristit ćemo tako da svoja znanja i vještine vezane za izradu poslovnog plana prenesemo drugima. Želimo istaknuti da je Projekt zanimljiv, ali isto tako da treba uložiti puno truda i rada da bi se postigao dobar rezultat.“, rekle su Dora i Marija, finalistice natjecanja Budi uzor®.

POPIS NAGRAĐENIH 2018.:

BUDI UZOR

Poslovni planovi

Posebne_nagrade

INOVA

Posebne_nagrade Saveza hrvatskih inovatora – Seniori

Dobitnici medalja na štandu TERA Tehnopolis d.o.o./HUIP – Seniori

Dobitnici medalja na štandu TERA Tehnopolis d.o.o./HUIP – Mladi

Isti dan, 16. studenoga 2018. godine, održano je natjecanje u kategoriji EITFood, inicijative koja se provodi u tematskom području „hrana“. Finalisti su u sklopu EITFood Demo Days predstavili svoje poslovne planove temeljene na inovativnim idejama koje se uklapaju u EITFood strateške ciljeve. Prvo mjesto i nagradu od 10.000 EUR su osvojile studentice Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Mia Orešković i Tea Kordić s poslovnom idejom Gummy Bees, a drugo mjesto i nagradu od 5.000 EUR je osvojio tim mladih poduzetnika, Domagoj Dumančić, Juraj Bučević i Magdalena Josipović s poslovnom idejom Use&Reuse. Cilj dodijeljenih financijskih sredstava je pomoći u daljnjem razvoju poslovnih pothvata te ubrzanju nastojanja operativnog poslovanja.

X
Secured By miniOrange