Kružno gospodarstvo primjenom novih tehnologija u građevinskom sektoru

Projekt Circular DigiBuild je usmjeren na građevinski sektor, odnosno prijelaz na kružne modele u građevinskom sektoru s pomoću digitalnih tehnologija i ponovnu upotrebu resursa. Načela kružnog gospodarstva u građevinskom sektoru mogu se primijeniti upotrebom novih digitalnih tehnologija (big data, AI, blockchain, IoT) u kombinaciji s inovacijom poslovnih modela.

Cilj je projekta stvaranje inovativnog ekosustava u dunavskoj regiji, povećanje regionalnih kapaciteta za prihvaćanje inovacija za promicanje međuregionalne suradnje u području istraživanja i razvoja, i to razmjenom međusektorskih iskustava između razvijenijih i manje razvijenih zemalja dunavske regije.

Provest će se tri pilot projekta koji će pokazati kako disruptivne inovacije u kružnom gospodarstvu mogu iskoristiti prakse „čiste gradnje” u dunavskoj regiji. Izradit će se nova strategija za poboljšanje primjene kružnog gospodarstva u građevinskom sektoru, s 13 nacionalnih akcijskih planova i jednim planom za scale-up pilot projekata te će projekt trajati 30 mjeseci.

Svi partneri projekta Circular DigiBuild, uključujući i TERA Tehnopolis, okupili su se u Beču kako bi razgovarali o izazovima i prilikama za međusektorsku suradnju između građevinarstva, digitalizacije i kružnog gospodarstva u Podunavlju. Zajedno su održali internetski pojednostavljeni webinar “Iskorištavanje punog potencijala regija za prijelaz na čistiju gradnju” na kojem je predstavljeno regionalno stanje i ambicije svih partnerskih zemalja u 14 zemalja.

Budite i vi dio projekta Circular DigiBuild! Iskažite svoj interes slanjem e-pošte sadržajem “Želim se uključiti u projekat Circular DigiBuild” na ured@tera.hr.

Projekt se provodi kroz Program transnacionalne suradnje dunavske regije koji sufinancira Europska unija.

X
Secured By miniOrange