„DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA“: RAZVITAK NA ZNANJU UTEMELJENOG PODUZETNIŠTVA UZ POMOĆ EU FONDOVA

„Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“ predstavljaju način na koji se Hrvatska i ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima Europske unije. Organiziranjem „Dana otvorenih vrata EU projekata“, od 9. do 19. svibnja 2019. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije okuplja uspješno provedene projekte sufinancirane iz EU fondova.

TERA Tehnopolis je u događaj bila uključena kroz organizaciju organizaciju tri radionice pod nazivom „Razvitak na znanju utemeljenog poduzetništva uz pomoć EU fondova“: 1) ROSIS4H – B2B Umrežavanje poduzetnika, 2) Moj Zaba start, 3) EITFood Demo Day. Sudionici događanja su bili TERA partneri i klijenti koji žele svoje inovativne ideje pretvoriti u stvaran poduzetnički pothvat, s posebnim naglaskom na mlade ljude (srednjoškolce i studente).

ROSIS4H – B2B Umrežavanje poduzetnika je događaj koji je organiziran u suradnji s CTR – Razvojnom agencijom Brodsko-posavske županije, koji je imao za cilj, nakon provedenih aktivnosti razvoja novih usluga te treninga trenera u područjima klastera, zaštite bilja, voćarstva, tloznanstva i ljekovitog bilja, omogućiti svim sudionicima razmjenu iskustva te ostvarivanje suradnje. U okviru događanja predstavljeni su i ostali TERA projekti u čije se aktivnosti sudionici također mogu uključiti: Europska poduzetnička mreža, Erasmus za mlade poduzetnike, KET4CleanProduction, KETGATE i MOVECO.

 

 

U okviru projekta TERA SAPO, TERA Tehnopolis je bila domaćin promotivnog događaja koji ima za cilj povezivanje i promociju natječaja Moj Zaba start, kao i predstavljanje mogućnosti financiranja među potencijalnim kandidatima. Događaj je bio namijenjen najboljim poduzetničkim idejama i društveno korisnim projektima iz područja poduzetništva, kulture i znanosti te društva.

 

U okviru programa EIT Food, paneuropskog partnerstva u tematskom području „hrana“, TERA Tehnopolis je organizirala pripremnu radionicu za natjecanje EIT Food Demo Day. Riječ je o natjecanju koje nagrađuje inovativne ideje u poljoprivredi, ribarstvu i prehrambenom sektoru, u iznosima od 10.000 i 5.000 EUR. Svi prijavljeni natjecatelji su u okviru pripremne radionice prošli trening u prezentiranju svojih inovativnih poslovnih ideja koje će izložiti pred članovima stručnog žirija 13. lipnja 2019. godine.

„Dani otvorenih vrata EU projekata“ imaju za cilj postati redovno godišnje događanje u koje će se građani diljem Hrvatske uključivati sve aktivnije i u još većem broju.

 

X
Secured By miniOrange