DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA U HRVATSKOJ

U sklopu održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“, TERA Tehnopolis organizira radionicu Inovativno poduzetništvo. Cilj radionice je educirati potencijalne sudionike u pisanju inovativnog poslovnog plana, omogućiti im sudjelovanje na natjecanju za najbolji poslovni plan Budi uzor® te u programu Erasmus za mlade poduzetnike, pomoću kojega imaju priliku steći praktično iskustvo u inozemstvu.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira Dane otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj koji će se održati u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine.

Cilj održavanja Dana otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

TERA Tehnopolis je u događaj uključena kroz organizaciju radionice Inovativno3 poduzetništvo. Sudionici radionice su TERA partneri i klijenti koji žele svoje inovativne ideje pretvoriti u stvaran poduzetnički pothvat, s posebnim naglaskom na mlade ljude (srednjoškolce i studente). Radionica će se održati u utorak, 8. svibnja 2018. godine, u trajanju od 11:00 do 13:00 sati. Radionica se održava u prostorijama TERA Tehnopolis, Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

Radionica Inovativno poduzetništvo će obuhvatiti tri projekta od kojih će svaki pridonijeti ispunjenju određenog cilja:
1. I-Dare – edukacija u području pisanja inovativnog poslovnog plana,
2. Budi uzor® – natjecanje u pisanju poslovnih planova,
3. Erasmus za mlade poduzetnike – stjecanje praktičnog iskustva u inozemstvu.

Cilj radionice je educirati sudionike u pisanju kvalitetnog poslovnog plana uz pomoć razvijenog e-alata za edukaciju koji omogućuje njegovu olakšanu izradu. Nakon edukacije u području pisanja inovativnog poslovnog plana, sudionici imaju priliku sudjelovati na natjecanju za najbolji poslovni plan Budi uzor®. Na natjecanju sudionici prezentiraju svoj poslovni plan pred članovima interdisciplinarnog žirija koji proglašavaju najbolji poslovni plan. Osvajaju se vrijedne nagrade te svi sudionici, koji su educirani u području poslovnog planiranja, imaju priliku popuniti svoje životopise što im može odigrati presudnu ulogu prilikom traženja prvog posla. Nakon natjecanja za najbolji poslovni plan, sudionicima se pruža prilika sudjelovanja u programu Erasmus za mlade poduzetnike te stjecanja praktičnog iskustva kod iskusnog poduzetnika u inozemstvu čiji boravak financira Europska unija.

X
Secured By miniOrange