Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i ove godine organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji će se održati u razdoblju od 9. do 19. svibnja 2019. godine. Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

TERA Tehnopolis je u inicijativu uključena kroz organizaciju tri radionice pod nazivom Razvitak na znanju utemeljenog poduzetništva uz pomoć EU fondova: 1) ROSIS4H – B2B Umrežavanje poduzetnika, 2) Moj Zaba start, 3) EITFood Demo Days. Sudionici događanja su TERA partneri i klijenti koji žele svoje inovativne ideje pretvoriti u stvaran poduzetnički pothvat, s posebnim naglaskom na mlade ljude (srednjoškolce i studente).

ROSIS4H – B2B Umrežavanje poduzetnika, će se održati 12. svibnja 2019. godine u Slavonskom Brodu, a organizira se u suradnji s CTR – Razvojnom agencijom Brodsko-posavske županije. Nakon provedenih aktivnosti razvoja novih usluga te treninga trenera u cilju unaprjeđenja stručnih znanja i vještina u područjima klastera, zaštite bilja, voćarstva, tloznanstva i ljekovitog bilja, B2B Umrežavanje poduzetnika ima za cilj omogućiti svim sudionicima razmjenu iskustva te ostvarivanje suradnje. U okviru događanja, TERA Tehnopolis će predstaviti svoje projekte u čije se aktivnosti sudionici također mogu uključiti: Europska poduzetnička mreža, Erasmus za mlade poduzetnike, KET4CleanProduction, KETGATE i MOVECO.

TERA Tehnopolis, regionalni razvojni centar te u okviru projekta TERA SAPO, domaćin je promotivnog događaja koji ima za cilj povezivanje i promociju natječaja Moj Zaba start, kao i predstavljanje mogućnosti financiranja među potencijalnim kandidatima. Promotivni događaj će se održati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Osijeku, na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, sukladno planu regionalne promocije.

U okviru programa EITFood, paneuropskog partnerstva u tematskom području „hrana“, TERA Tehnopolis  organizira pripremnu radionicu za natjecanje EITFood Demo Days. Riječ je o natjecanju koje nagrađuje inovativne ideje u poljoprivredi, ribarstvu i prehrambenom sektoru, u iznosima od 10.000 i 5.000 EUR. Potencijalni sudionici su poduzetnici i novoosnovane start-up tvrtke s područja Europe te RIS regija, u cilju podrške razvoju novih proizvoda i usluga koji mogu unaprijediti prehrambeni sektor u smislu zdravlja, održivosti i povjerenja. Radionica će se održati 15. svibnja 2019. godine u prostorijama TERA Tehnopolis, Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

 

Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje na bilo kojem događanju, mogu nas kontaktirati putem e-pošte na imrva[at]tera[.]hr, broja telefona 031 251 014 ili osobno na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

X
Secured By miniOrange