DANI OTVORENIH VRATA LOKALNIH EU PROJEKATA

TERA Tehnopolis je organizirale dvije radionice na temu Inovativnog3 poduzetništva. Osim toga, TERA je sudjelovala u organizaciji događanja koja su u sklopu „Dana otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ organizirala druge institucije.

eufon„Dani otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ predstavljaju način na koji se Hrvatska ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom “Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima Europske unije. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je, uz podršku Europske komisije, organiziralo ovaj događaj u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2017. godine. Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

DaniOtvoreniVrata_05.2017_01TERA Tehnopolis je u događaj bila uključena kroz organizaciju dvije radionice na temu Inovativnog3 poduzetništva koje su bile održane 9. i 12. svibnja 2017. godine. Sudionici radionice su bili učenici Prve privatne gimnazije u Osijeku Gaudeamus i učenici Industrijsko-obrničke škole iz Županje zajedno sa svojim profesorima. Učenici su u sklopu dvodnevne radionice naučili kako je poslovni plan neophodan dokument za ulazak u poduzetničke vode, a inovativna ideja značajna pretpostavka poduzetnikovog uspjeha. Svaki učenik je imao zadatak izraditi vlastiti poslovni plan temeljen na inovativnoj poslovnoj ideji. DaniOtvoreniVrata_05.2017_02 Poslovni planovi su se izrađivali uz pomoć web aplikacije „Alat za izradu poslovnog plana“, a najbolji poslovni planovi imaju priliku sudjelovati u finalu ovogodišnjeg natjecanja Budi uzor® koje se održava u Osijeku, 10. studenoga 2017. godine. Drugi i ujedno zadnji dan radionice su učenicima i profesorima svečano dodijeljena priznanja i zahvalnice. Osim sudjelovanja na natjecanju Budi uzor®, učenici i njihovi profesori će biti sudionici projekta Prekogranične suradnje s Mađarskom I-DARE u sklopu kojega je TERA Tehnopolis uključena u ulozi projektnog partnera. Projekt počinje u rujnu ove godine, a svi sudionici imaju priliku, između ostaloga, razviti poslovne i financijske vještine te se uključiti u menadžment tvrtki koje već posluju na tržištu.

DaniOtvoreniVrata_05.2017_03Pored toga, TERA Tehnopolis je sudjelovala u organizaciji i dodatnih događanja koja su se održala u sklopu „Dana otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“. Akademija za obiteljska poljoprivredna gospodarstva je održana 6. svibnja 2017. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, a glavni organizator je bila Ekonomska klinika Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u suradnji sa Studentskim zborom Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. Direktor TERA Tehnopolis, prof.dr.sc. Ivan Štefanić, je u sklopu Akademije održao predavanje pod temom Transformacija inovativne3 poslovne ideje u profitabilno poduzeće. U sklopu Europskog EFOS tjedna, održanog 9. svibnja 2017. godine, prof.dr.sc. Ivan Štefanić je sudjelovao na panelu pod nazivom Dijalog sa studentima: Riznica mogućnosti. Glavna tema panela je bio program Erasmus za mlade poduzetnike koji mladima nudi mogućnost dodatnog usavršavanja kod poduzetnika domaćina u inozemstvu. DaniOtvoreniVrata_05.2017_04TERA Tehnopolis je u sklopu događanja 10. svibnja 2017. godine organizirala posjetu za predstavnike tvrtke Koprivnički poduzetnik d.o.o. u sklopu kojeg su dogovorene buduće suradnje koje će doprinijeti partnerstvu ove dvije institucije kroz zajednički rad na nacionalnim i europskim projektima. Događaj s kojim je TERA Tehnopolis zaokružila ovogodišnje sudjelovanje na „Danima otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ je Budi uzor® sastanak sa studentima. Sastanak se održao 11. svibnja 2017. godine u sklopu kojega su sudjelovali budući sudionici natjecanja u pisanju poslovnih planova Budi uzor® 2017. Svi sudionici su izradili poslovne planove, a finalisti imaju zadatak iste doraditi sukladno preporukama i korekcijama TERA mentora.

DaniOtvoreniVrata_05.2017_05„Dani otvorenih vrata lokalnih EU projekata“ imaju za cilj postati redovno godišnje događanje u koje će se građani diljem Hrvatske uključivati sve aktivnije i u još većem broju.

 

X
Secured By miniOrange