DODIJELJENA ODLIČJA OSJEČKIM STUDENTIMA I INOVATORIMA

BudiUzor_Logo_11Već jedanaest godina koliko se provodi, Budi uzor® najveću pažnju pridaje studentima. Ovogodišnji moto izložbe, „Student for success – Student za uspjeh“, u potpunosti potvrđuje misiju koja ovoga puta ima mnogo snažniju i učinkovitiju provedbu. Od ukupno 116 sudionika natjecanja u pisanju poslovnih planova, njih 21 je ušlo u finale. Posebno raduje činjenica da su u ovogodišnje natjecanje uključeni studenti sa šest visokih učilišta iz Hrvatske. Finalisti su dobili priliku svoje poslovne ideje prezentirati u trominutnoj prezentaciji pred žirijem sastavljenim od bankara, profesora i eksperata u području poduzetništva.

Clanak_BU_2015_01„Ponosan sam i zadovoljan što su natjecatelji prihvatili izazov i pobijedili sve strahove koje studenti imaju od javnog nastupa. U žiriju smo svi suglasni da kvaliteta pripremljenih planova zadovoljava uvjete koje kreditni odbori postavljaju tražiteljima kredita i upravo zato ohrabrujemo natjecatelje na pokretanje poduzetničkih projekata i nudimo našu pomoć u ostvarivanju potpora.“, rekao je dr.sc. Vjekoslav Jukić iz Ministarstva gospodarstva RH, jedan od članova stručnog žirija.

Kvaliteta svih studentskih poslovnih planova je izuzetna i teško je izdvojiti one koji su najbolji. Studentica Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Marijeta Jurković, sa Slanim namazom od lješnjaka osvaja prvo mjesto u natjecanju, zajedno sa timom VitalShock sa Sveučilišta u Rijeci, čija je tema poslovnog plana aplikacija „On the run“.

Clanak_BU_2015_02„Moj je poslovni plan inovativan zbog toga što takvog proizvoda na našem tržištu nema jer su namazi od lješnjaka slatki. To je zdrava namirnica koju planiram promovirati u vrtićima i školama.“, rekla je Marijeta Jurković.

Svi finalisti nagrađeni su besplatnim modulom po vlastitom izboru iz Programa usavršavanja menadžera, kojeg organizira Hrvatska udruga poslodavaca, i besplatnom inkubacijom u trajanju od 6 mjeseci u studentskom inkubatoru StudOS.

Clanak_BU_2015_03Posebna odličja i priznanja dodijeljena su i osječkim inovatorima koji već dugi niz godina predstavljaju svoj inovativni rad na međunarodnoj izložbi Budi uzor®/Inova®. Posebno izdvajamo inovaciju tima s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Funkcionalna jaja, koja je na ovogodišnjoj izložbi proglašena najboljom inovacijom u poljoprivredi, kao i Protupotresni nosač, uradak inovatora Omera Katadžića, kao najbolji hrvatski izložak.

Studentima i inovatorima nagrade su uručili rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof.dr.sc. Željko Turkalj, prof.dr.sc. Damir Markulak, mr.sc. Dražen Dorić, dr.sc. Stjepan Ribić, predstavnik Osječko-baranjske županije, dipl.oec. Srećko Kukić, predstavnik Grada Osijeka te dipl.iur. Iva Nappholz iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Natjecanje Budi uzor® je financirano iz projekta PROMO BUDI UZOR kojega je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

11. BUDI UZOR®/40. INOVA®, NAGRAĐENI INOVATORI:

[list type=”icon-arrow”] [/list]

BUDI UZOR 2014, 6. – 9. studenog 2014.

Izložbene novine broj 8, 2. prosinca 2014.
Izložbene novine broj 8, 2. prosinca 2014.
X
Secured By miniOrange