Dodjela financijske potpore „START at BEST“

Program je namijenjen povećanju produktivnosti zaposlenika na radnom mjestu i omogućuje malim i srednjim poduzećima financiranje prijedloga za poticanje novih pristupa inovacijama na radnom mjestu. Poziv je otvoren do 3. lipnja 2020. godine.

Mreža regija „Startup Europe Regions Network“ (SERN), čija je članica i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), raspisala je javni poziv za dodjelu financijskih potpora.

Potpore se dodjeljuju u okviru programa „Start at Best“, namijenjenog povećanju produktivnosti zaposlenika na radnom mjestu. Program omogućuje malim i srednjim poduzećima financiranje prijedloga za poticanje novih pristupa inovacijama na radnom mjestu koji će, u konačnici, potaknuti poslovnu konkurentnost same tvrtke. Namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima te obuhvaća jedan paneuropski poziv, otvoren za prijavitelje iz svih zemalja Europske unije (EU), te tri pojedinačna poziva u Italiji, Irskoj i Portugalu koji su otvoreni za sve tvrtke registrirane u svakoj državi članici Europske unije.

Pozivom će se podržati 30 tvrtki dodjeljivanjem izravnih bespovratnih sredstava od 7.500 eura za poboljšanje njihovog radnog mjesta, poticanje kreativnosti zaposlenika i još mnogo toga.

Poziv je otvoren do 3. lipnja 2020. godine.

Dodjela bespovratnih sredstava raspodijeljena je na sljedeći način:

[list type=”icon-arrow”]
  • u okviru „Start at Best“ nacionalnog otvorenog poziva za EU bit će odabrano 15 najbolje ocijenjenih prijava;
  • u okviru svakog pojedinog poziva otvorenog u Irskoj, Italiji i Portugalu bit će odabrano 5 najbolje ocijenjenih prijava iz svake zemlje, odnosno ukupno 15;
  • najviši iznos potpore koja se dodjeljuje po projektu iznosi 7.500 eura te se može dodijeliti za najviše jedan projekt po prijavitelju/tvrtki. Ukupni proračun projekta procjenjuje se na 225.000 eura.
[/list]

Poziv za financiranje projektnih prijedloga nije namijenjen podršci razvoju novih proizvoda ili usluga na tržištu. Cilj programa „Start at Best“ je promicanje inovacijskih inicijativa na radnom mjestu i primjera najbolje prakse uz aktivno poticanje šireg angažmana i sudjelovanja u inovacijskom procesu na radnom mjestu na razini cijele tvrtke ili pojedine organizacijske jedinice.

Za sve dodatne informacije oko Programa, prijedlozima projekata ili postupku prijave, obratite se na adresu e-pošte startatbest[at]startupregions[.]eu. Ukoliko imate tehničkih problema s mrežnim prijavnim obrascem, obratite se nadležnim službama na helpdesk.

Plan aktivnosti u okviru programa Start at Best:

  1. Objava poziva 2. ožujka 2020. godine;
  2. Rok za podnošenje prijava 6. svibnja 2020. godine – 17:00 CET – produljeno do 3. lipnja 2020. godine;
  3. Informacije za podnositelje zahtjeva do 23. lipnja 2020. godine;
  4. Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – srpanj 2020. godine;
  5. Maksimalno trajanje akcije/razdoblje prihvatljivosti troškova – 9 mjeseci.

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

[list type=”icon-arrow”] [/list]

X
Secured By miniOrange