Dodjela nagrade “Stvaratelji za stoljeća”

Klaster poljomehanizacije d.o.o. iz Osijeka sa sjedištem u prostorijama Tere Tehnopolis d.o.o. dobitnik je NAGRADE I PRIZNANJA MEĐUNARODNOG EKONOMSKOG FORUMA PERSPEKTIVE „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ ZA DOPRINOS RAZVOJU PODUZETNIŠTVA U SREDNJOJ I JUGOISTOČNOJ EUROPI.

Proces animiranja predlagača, predlaganje (potencijalnih) kandidata, obavještavanje i animiranje kandidata kao i provođenje propisanih procedura te u konačnici odlučivanje o laureatima, trajao je 6 mjeseci (od 01.08.2017. do 03.02.2018. godine). U procesu predlaganja kandidata sudjelovalo je 169 predlagača iz 9 zemalja.
Predložen je 491 kandidat iz 10 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Slovenija i Srbija).
Prijedlozi i obrazloženja za 92 nominirana kandidata prezentirani su na 180 stranica teksta uz prethodnu selekciju od Tajništva Komiteta.

Potom su neovisnom Međunarodnom trinaestočlanom povjerenstvu za dodjelu nagrada i priznanja (3 počasna člana ne glasuju) dostavljena imena 92 nominirana kandidata na daljnje razmatranje i odlučivanje. Kako bi se postalo laureatom, svaki kandidat trebao je dobiti 2/3 glasova članova povjerenstva – dakle, najmanje 7 glasova.
Komitet je od 92 nominirana, odabrao i nagradio 40 najboljih pravnih i fizičkih osoba, iz 7 zemalja, najzaslužnijih za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi.

Međunarodno povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja MEĐUNARODNOG EKONOMSKOG FORUMA PERSPEKTIVE donijelo je odluku o uručenju NAGRADA I PRIZNANJA ZA DOPRINOS RAZVOJU PODUZETNIŠTVA U SREDNJOJ I JUGOISTOČNOJ EUROPI „STVARATELJI ZA STOLJEĆA: Društvu KLASTER POLJOMEHANIZACIJE d.o.o, Osijek, Hrvatska.
Svečanost dodjele nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ održana je u Dubrovniku, od 2.-4.3.2018. godine u hotelu „SHERATON“.

X
Secured By miniOrange