Dostupni tečajevi u okviru zajednice EIT Food

U okviru zajednice EIT Food dostupni su besplatni online tečajevi. Izdvajamo sljedeće: 1. Unapređenje proizvodnje hrane poljoprivrednom tehnologijom i biljnom biotehnologijom 2. Istražite kako poljoprivrednici proizvode hranu na održivi način 3. Inovacije u poljoprivredi: Tehnologije za održive poljoprivredne sustave 4. Revolucije prehrambenog lanca pomoću tehnologije 5. Poslovni modeli bazirani na kružnom gospodarstvu za održive urbane prehrambene sustave #tečajevi #EITFood #online #poljoprivrednoprehrambenisektor #inovacije #poljoprivreda

U okviru EIT Food zajednice dostupni su besplatni online tečajevi. Izdvajamo sljedeće:

Online tečaj: Unapređenje proizvodnje hrane poljoprivrednom tehnologijom i biljnom biotehnologijom

Tečaj polaznicima nudi pristup inovativnim istraživačkim rješenjima koja se bave nekim od najvećih problema u proizvodnji hrane, poljoprivredi te biljnoj biotehnologiji. Također, tečaj predstavlja priliku upoznavanja sa životnim ciklusom biljaka, od usjeva na polju do hrane na tanjuru. Nadalje, u sklopu tečaja istraživat će se važnost znanstvenih istraživanja u sigurnosti hrane i otkrivati nove tehnologije koje transformiraju poljoprivredu.

Prvi tjedan tečaja usmjeren je na biljnu biotehnologiju. Tijekom drugog tjedna polaznici tečaja upoznat će se s poljoprivrednom tehnologijom, dok će tijekom trećeg tjedna naglasak biti na znanosti o hrani.

Tečaj je dostupan od 29.3.2021. godine od 10:29 sati do 29.8.2021. godine do 10:29 sati prema britanskom ljetnom vremenu, a više informacija o tečaju pronađite na ovoj poveznici.

Online tečaj: Istražite kako poljoprivrednici proizvode hranu na održivi način

Tečaj je prilika za upoznavanje porijekla i načina proizvodnje hrane te povezanih ekoloških, socijalnih i održivih izazova s kojima se suočavaju poljoprivrednici iz Europske unije. Tečaj je usmjeren na:

[list type=”icon-arrow”]
  • značenje i primjenu održivosti u poljoprivrednoj proizvodnji
  • način uzgoja usjeva u Europskoj uniji – ratarskih i hortikulturnih
  • način uzgoja stoke u Europskoj uniji s ciljem proizvodnje mesa, mliječnih proizvoda i jaja
  • izazove prehrane brzorastuće svjetske populacije
  • kompromise uključene u financijski isplative ekološke, održive i društveno prihvatljive proizvodne metode
  • tehnologije koje pružaju najodrživija rješenja.
[/list]

Tečaj je dostupan od 28.2.2021. godine od 00:00 sati do 31.12.2021. godine do 12:00 sati GMT, a više informacija o tečaju pronađite na ovoj poveznici.

Online tečaj: Inovacije u poljoprivredi: Tehnologije za održive poljoprivredne sustave

Pohađanjem ovog tečaja nudi se uvid u podatke utemeljene na dokazima koji ističu prednosti i izazove usvajanja novih tehnologija u Europskoj uniji te studije slučaja nekih od tih primjena. Također, tečaj omogućuje polaznicima učenje od poljoprivrednika koji su već primijenili neka agrotehnološka rješenja na svojim gospodarstvima te saznanja kako su prevladali prepreke prilikom usvajanja tehnologija. Pored toga, tečaj predstavlja priliku za ocjenjivanje agrotehnoloških rješenja za poboljšanje proizvodnje uz istovremeno ispunjavanje ekološke i društvene odgovornosti. Tečaj je usmjeren na:

[list type=”icon-arrow”]
  • održivu poljoprivrednu proizvodnju
  • studije slučaja agrotehničkih rješenja temeljenih na podacima
  • preciznu poljoprivredu
  • tehnologije prikupljanja podataka
  • financijska razmatranja
  • društvena razmatranja
  • razmatranja u pogledu zaštite okoliša.
[/list]

Tečaj je dostupan od 1.3.2021. godine od 00:00 sati do 31.12.2021. godine do 00:00 sati GMT, a registraciju možete izvršiti ovdje.

Online tečaj: Revolucije prehrambenog lanca pomoću tehnologije

Na ovom tečaju polaznicima se nudi trening o tome kako prehrambeni sustav može prevladati izazove u vidu klimatskih promjena, gladi te naglog rasta svjetske populacije usvajanjem inovativnih tehnologija. Tečaj je usmjeren na:

[list type=”icon-arrow”]
  • izazove u prehrambenom sustavu
  • ulogu inovacija i digitalizacije u prevladavanju izazova u prehrambenom sustavu
  • najmodernije tehnologije u čitavom prehrambenom lancu
  • perspektive upravljanja.
[/list]

Tečaj je dostupan od 28.2.2021. godine od 00:00 sati do 31.12.2021. godine do 12:00 sati GMT, a više informacija i registraciju na tečaj možete pronaći ovdje.

Online tečaj: Poslovni modeli bazirani na kružnom gospodarstvu za održive urbane prehrambene sustave

Tečaj polaznicima nudi obuku u sklopu koje će naučiti kako dizajnirati i izgraditi kružni prehrambeni sustav za otporne, pametne i održive gradove. Pored toga, polaznici će istražiti kako potaknuti razvoj politika zdravih i inkluzivnih prehrambenih sustava u gradskim regijama. Tečaj je usmjeren na:

[list type=”icon-arrow”]
  • načela i koncepte kružne ekonomije primijenjene u prehrambenim sustavima u kontekstu ciljeva održiva razvoja
  • izazove i prilike kružnih prehrambenih sustava
  • politike urbane prehrane te na ulogu gradova u kružnom gospodarstvu
  • inovacije poslovnih modela kao mehanizma za poticanje kružnog gospodarstva
  • sustavno razmišljanje kao vodič za procjenu snaga i izazova u procesu razvoja kružnog gospodarstva
  • strategije javnog angažmana i komunikacije za podizanje svijesti i znanja o kružnom gospodarstvu.
[/list]

Tečaj je dostupan od 7.2.2021. godine od 00:00 sati do 31.12.2021. godine do 12:00 sati GMT, a više informacija o tečaju pronađite na ovoj poveznici.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na nekom od EIT Food online tečajeva mogu nam se obratiti putem e-pošte na ivana[at]tera[.]hr, na broj telefona 031 251 019 ili osobno na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

X