EIT DIGITAL VENTURE PROGRAM

Talent je podjednako rasprostranjen po svijetu, ali mogućnosti nisu. Poduzetnici imaju prirodan nagon za suprotstavljanje normama i pronalaženje vlastitog puta. EIT Digital vjeruje u inovatore koji imaju za cilj uništiti barijere i promijeniti industriju, bez obzira odakle dolaze. Kroz Venture program ulažu u pojedince koji možda dolaze i sa lokacija koje nisu uobičajene, ali imaju snagu postati budući globalni poduzetnici.

EIT Digital Venture Program nudi priliku poduzetničkim timovima iz 20 europskih zemalja da ostvare financijsku potporu do 25.000 eura u razvoju svog minimalno održivog proizvoda (MVP – Minimum Viable Product), od briljantne ideje iz područja digitalne – industrije, tehnologije, dobrobiti, financija ili gradova, do pokretanja tvrtke u manje od godinu dana i pronalaska prvog investitora.

Tko se može prijaviti?

– Multidisciplinarni timovi od najmanje dvije osobe s inovativnom poslovnom idejom, provjerenim inovativnim konceptom (Proof of Concept – PoC) ili prototipom iz područja digitalne industrije, digitalne tehnologije, digitalne dobrobiti, digitalnih financija ili digitalnih gradova;

– Fizičke osobe (pojedinci koji čine timove od najmanje dvije nepravne osobe);

– Državljani bilo koje od sljedećih 20 zemalja: Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Češke, Estonije, Sjeverne Makedonije, Grčke, Malte, Crne Gore, Latvije, Litve, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Rumunjske i Ukrajine.

Maksimalan iznos financiranja je 25.000 eura kroz tri faze.

Kako dobiti 25.000 eura?

Program započinje dvodnevnim bootcamp-om, nakon čega slijedi osmotjedna faza predakceleracije u sklopu koje se provodi trening kod pet regionalnih partnera u Grčkoj, Latviji, Poljskoj, Portugalu i Sloveniji za stjecanje poduzetničkih vještina te znanja potrebnih za razvijanje i finaliziranje MVP-a. Za prvu fazu razvoja i finalizacije MVP-a dodjeljuje se 5.000 eura. Timovi koji uspješno završe program, uključe se na vrijeme i predstave snažan MVP, kvalificiraju se za prvu tranšu Finalne nagrade u iznosu od 10.000 eura. U trećoj fazi, prvih 10 pothvata iz svih regija koji su primili prvu tranšu „Finalne nagrade“ i koji su pronašli investitora do 30. studenoga 2020. godine, dodijelit će se dodatnih 10.000 eura.

Prijave se zaprimaju do 26. travnja 2020. godine. Detalje o programu i natječaju, kao i pojašnjenja svake od tri faze programa, možete pronaći na sljedećoj poveznici, dok se prijaviti možete isključivo putem sljedeće poveznice. Uvjete za prijavitelje iz Hrvatske možete pronaći OVDJE.

X
Secured By miniOrange