EIT FOOD AWARENESS DAY, KOPRIVNICA

“Pokrenite svoje inovativno i konkurentno poslovanje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“ naziv je EIT Food Awareness Day događaja koji je TERA Tehnopolis d.o.o., EIT Food HUB za Hrvatsku, organizirala 23. siječnja 2020. godine u Koprivnici, u suradnji s EUVITA klasterom, na Sveučilištu Sjever.

Radionici su prisustvovali predstavnici TERA Tehnopolis d.o.o., direktor prof.dr.sc. Ivan Štefanić te stručna suradnica Ivana Dumančić, mag.oec., koji su prisutne upoznali s Programom te mogućnostima koje im pruža. Pored toga, predstavljeni su i ostali projekti TERA Tehnopolis koji sudionicima nude različite mogućnosti: Europska poduzetnička mreža (EEN), Erasmus za mlade poduzetnike, KETGATE i KET4CleanProduction. Radionici je prisustvovao i mr.sc. Zvonimir Novak  iz EUVITA Clustera te izv. prof.dr.sc. Bojan Šarkanj, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever. Za osvježenje su posluženi proizvodi poduzetnika Pavice Varge i OPG Alojs Jug kojima je TERA Tehnopolis pomogla u brendiranju i zaštiti proizvoda za konkuriranje na EU tržištu.

Glavni cilj događaja je podizanje svijesti relevantnih nacionalnih dionika o aktivnostima EIT zajednice i mogućnostima suradnje. Na događaju se raspravljalo o raznim temama, a najviše o razvoju kreativnog mišljenja te poboljšanju praktičnih i inovativnih poduzetničkih vještina. Pored toga, sudionici događaja su naučili nešto više o novoj industriji i bioekonomiji, prilici za novi razvoj prvenstveno mladih osoba kao pokretača inovacija te značaju međusektorske/interdisciplinarne suradnje kroz internacionalizaciju poslovanja. Sudionici događaja su bili studenti te poduzetnici koji posluju u odgovarajućim sektorima.

Svi koji su zainteresirani uključiti se u EIT Food aktivnosti, mogu nas kontaktirati putem e-pošte na ured[at]tera[.]hr, broja telefona 031 251 000 ili osobno na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

X
Secured By miniOrange