EIT Food Government Executive Academy 2019

Tijekom 2018. godine TERA Tehnopolis d.o.o. je postala EIT Food HUB za Hrvatsku. EIT Food se financira iz programa Obzor2020 i pruža zemljama sudionicama specijalističku izobrazbu i mogućnosti financiranja.

U okviru Programa se, između ostaloga, provodi i program EIT Food Government Executive Academy (GEA) koji okuplja predstavnike izvršnih vlasti, istraživače iz područja poljoprivredno-prehrambenog sektora, akademske zajednice i europskih institucija iz čak 15 RIS država.

Akademija je savjetodavni i program izgradnje kapaciteta koji nudi uvid u izazove povezane s inovacijama i regulativama u prehrambenom sustavu. Također je i prilika za razmjenu primjera dobre prakse koji će pridonijeti daljnjim poboljšanjima I&R Strategija pametne specijalizacije te budućem razvoju operativnih programa temeljenih na Europskim strukturnim i investicijskim fondovima. Akademija predstavlja i priliku za izgradnju mreže predstavnika izvršne vlasti koji su od iznimne važnosti za programe financirane od strane Europske unije.

 

Osnovne značajke Akademije:

 • – radionice s fokusom na stvarne izazove s kojima su suočeni ključni igrači u poljoprivredno-prehrambenoj industriji te na stvarne potrebe industrije i potrošača,
 • – predavanja koja će omogućiti uvid u složenost prehrambenog sustava, najsuvremenije tehnologije i inovacije razvijene od strane poljoprivredno-prehrambene industrije,
 • – visoko interaktivan edukacijski program temeljen na studijima slučaja i primjerima iz stvarnog života,
 • – rad s europskim stručnjacima iz poljoprivredno-prehrambene industrije i upravljanja inovacijama,
 • – sudionici ne plaćaju edukaciju, a troškovi putovanja te osobni troškovi pokriveni su od strane programa EIT Food/Obzor2020 u iznosu do 1000 EUR,
 • – iznimna prilika za izgradnju međunarodne mreže stvaratelja politika koji rade u području prehrane i/ili poljoprivrede, a vezano uz Strategiju pametne specijalizacije.

 

Što možete očekivati?

Akademija će vam pružiti stručno znanje o izazovima s kojima je suočena globalna poljoprivredno-prehrambena industrija, najsuvremenijim tehnologijama te primjerima dobre prakse.

Uz goste predavače i stručnjake iz različitih područja, bit ćete u mogućnosti ojačati inovacije eko sustava u vašoj državi, povećati internacionalizaciju postojećih tvrtki iz poljoprivredno-prehrambene industrije, naučiti iz raznih iskustava drugih država i njihovih predstavnika te sudjelovati u međunarodnoj mreži stvaratelja politika.

 

Prihvatljivi prijavitelji:

 1. Uključeni u dizajn, provedbu i praćenje RIS strategija povezanih s poljoprivredno-prehrambenom industrijom ili s definiranjem razvojnih projekata regulatornih politika koje se odnose na poljoprivredno-prehrambenu industriju u zemlji,
 2. Posjeduju odgovarajuće znanje i iskustvo u razvoju politika na regionalnoj i nacionalnoj razini,
 3. Imaju karakteristike lidera (iskustvo u vođenju projekata ili u pridonošenju novim inicijativama RIS3),
 4. Imaju poduzetnički pristup prema rješavanju problema i volju za razmjenom znanja,
 5. Unose raznolikost.

 

Predavači na Akademiji su:

 • – Anneli Ritala – Glavni znanstvenik VTT (Finska),
 • Artem Khlebnikov – Direktor strateškog partnerstva/Otvorene inovacije u Danone Nutricia (Francuska),
 • Ewa Mikos – Direktorica razvoja poslovanja u Siemens sp. z o.o. (Poljska),
 • Krzysztof Klincewicz – Profesor na Fakultetu za menadžment Sveučilište u Varšavi (Poljska),
 • Tanya Buch-Weeke – Menadžer europskih, vanjskih i nordijskih regulatornih poslova u

 

Radionice će se održati na engleskom jeziku, iz tog razloga znanje istog je nužno.

Akademiju provodi Sveučilište u Varšavi, EIT Food CLC North-East i EIT Food CLC South s grupom partnera iz raznih industrija, kao što su: Danone, Siemens, VTT, PepsiCo.

Akademija će se održati od 23. do 25. listopada 2019. godine u Varšavi, a prijaviti se možete do 6. rujna 2019. godine putem sljedeće poveznice.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na ivana[at]tera[.]hr.

 

X
Secured By miniOrange