EIT Food InfraBooster: Poziv za znanstvenike uključene u poljoprivredno-prehrambeni sektor!

Posjedujete li ili upravljate istraživačkom infrastrukturom iz poljoprivredno-prehrambenog sektora koja ima komercijalni potencijal, ali je nedovoljno iskorištena ili je neiskorištena? Zanima vas kako kapitalizirati ovu imovinu na način da ju iskoristite za komercijalno usmjerenu suradnju između znanosti i industrije? Tada je program EIT Food InfraBooster za vas!

 

Što je EIT Food InfraBooster?

EIT Food InfraBooster je modularni trening program za predstavnike znanstvenih organizacija koje posjeduju istraživačku infrastrukturu iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. Nudi izgradnju kapaciteta i podršku u dizajniranju usluga temeljenih na infrastrukturi koje bi se mogle ponuditi tvrtkama. Program omogućuje iskorištavanje postojeće imovine: komercijalno relevantne istraživačke infrastrukture, vještine i znanja istraživačkih timova. InfraBooster će vas približiti industriji, povećati suradnju, omogućiti izlazak na međunarodna tržišta, potaknuti inovativnost vaše institucije te vam pomoći osigurati novi izvor prihoda.

Program predstavlja početnu razinu InfraBooster obrazovnih modula (moduli su namijenjeni znanstvenicima, marketing stručnjacima, stručnjacima za poslovni razvoj, stručnjacima za tehnološki transfer i menadžerima za infrastrukturu) koji služe kao temelj za napredniju obuku. Osigurava da sudionici usvoje standardni vokabular i steknu razumijevanje inovativnih konteksta u kojima se istraživačke infrastrukture mogu iskoristiti za suradnju znanosti i industrije. Također, pomaže sudionicima da identificiraju najodrživije istraživačke infrastrukture, omogućujući organizacijama korisnicima da potaknu više istraživačkih timova da se prijave nakon što se stekne osnovno razumijevanje. Tečaj EIT Food InfraBooster provodi tim s Fakulteta za menadžment Sveučilišta u Varšavi. Svi InfraBooster sudionici bit će službeno certificirani na kraju Programa.

 

Koga tražimo?

Program pruža potporu profesionalcima koji rade u znanstvenim organizacijama (sveučilištima i istraživačkim institutima) koji posjeduju istraživačku infrastrukturu iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. Točnije, prihvatljivi sudionici su: menadžeri za istraživačku infrastrukturu, znanstvenici, tehničari i administratori, zaposlenici ureda za transfer tehnologije, tehnološki posrednici, IP stručnjaci, službenici za industrijske odnose, zaposlenici istraživačkih centara i ureda za podršku poput projekt menadžera, stručnjaci za dodjelu financijskih sredstava/financiranje te stručnjaci za međunarodnu suradnju.

Istraživačke infrastrukture kvalificirane za Program moraju biti povezane s EIT Food fokusnim područjima.

Prihvatljivi prijavitelji moraju dolaziti iz EIT RIS zemalja i Zapadnog Balkana.

 

Na koji način se Program provodi?

EIT Food InfraBooster je početna razina InfraBooster obrazovnih modula koji se sastoje od dvije online sesije koje uključuju prezentacije, diskusije, tzv. case study slučajeve i individualne i timske zadatke. Znanje i kompetencije će se vrednovati temeljem timskog zadatka (koristeći tzv. case study slučajeve izmišljenih sveučilišta kojima treba identificirati komercijalno atraktivne istraživačke infrastrukture i donijeti konačne odluke vezane uz upravljanje infrastrukturom) te završnim individualnim zadatkom (izdvajanje istraživačke infrastrukture u svojoj vlastitoj instituciji koja se može identificirati, koja je relevantna i konkurentna te može biti baza za budući rad u naknadnim InfraBooster obrazovnim modulima).

Program će provoditi edukatori i stručnjaci sa Sveučilišta u Varšavi.

 

Kada će se Program provoditi?

Novi rok za prijavu (za provođenje Programa u svibnju) otvorene su od 24. travnja do 18. svibnja 2023. godine. Program će se provoditi online, od 22. do 23. svibnja 2023. godine.

 

Više informacija o Programu možete pronaći OVDJE, a ako ste zainteresirani za trening, posjetite službenu web stranicu za treninge.

X
Secured By miniOrange