EIT Food mogućnosti i virtualna tržnica zdravih i prirodnih proizvoda Biofood na Baranjskom poljoprivrednom sajmu

Cilj Baranjskog poljoprivrednog sajma je, u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Rit, okupiti i povezati lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva kako bi zajedno nastupali na tržištu obzirom na male količine proizvoda koje proizvode individualno. Sajam je održan u subotu, 28. siječnja 2023. godine.

   

 

U sklopu Sajma, sudionici su imali priliku sudjelovati i na predavanjima u sklopu kojih su dobili najnovije informacije o različitim EU programima i mogućnostima financiranja. Na predavanjima je sudjelovala i TERA Tehnopolis te je sudionike upoznala s EIT Food inicijativom i mogućnostima koje im pruža. Pored toga, u sklopu projekta Enterprise Europe Network, sudionicima je predstavljena mogućnost internacionalizacije njihovog poslovanja te mogućnost izlaska na međunarodna tržišta.

         

Ono što je posebno istaknuto je virtualna tržnica zdravih i prirodnih proizvoda Biofood u sklopu koje se hrvatskim proizvođačima omogućuje izravna prodaja njihovih proizvoda putem web-trgovine, a svima zainteresiranima kupovina zdravih i prirodnih proizvoda, naručivanje i dostavu do kućnog praga u samo nekoliko klikova.

Proizvođači certificiranih ekoloških proizvoda, kao i oni koji se u svojoj proizvodnji vode načelima ekološkog uzgoja i dobrim poljoprivrednim praksama, mogu se pridružiti virtualnoj tržnici i na taj način ispitati mogućnosti digitalizacije svojeg poslovanja, povećati vidljivost svoje tvrtke ili obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva i proširiti se na nova tržišta.

 

Virtualna tržnica nalazi se OVDJE!

 

Tržnica je razvijena u sklopu projekta Organic Route Croatia – Moldova, sufinanciranog sredstvima inicijative EU4Business Europske unije, a nastavlja se razvijati u okviru dRural projekta kojemu je cilj digitalizirati ruralna područja.

 

Digitalizirajmo ruralna područja i učinimo ih dostupnima širokoj populaciji ljudi!

 

Predavanjima su nazočili i predstavnici Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije s temom Plan za industrijsku tranziciju Panonske Hrvatske i mogućnosti za poljoprivrednike te predstavnici Ministarstva poljoprivrede s temom Školska shema – Ministarstvo poljoprivrede – priprema OPG-a za prijavu na shemu „od polja do stola“.

 

Više informacija o događaju i održanim predavanjima možete pronaći na vijestima Televizije Slavonije i Baranje dostupnima na ovoj poveznici.

 

Ovim putem ujedno pozivamo sve da se priključe virtualnoj tržnici zdravih i prirodnih proizvoda Biofood te iskoriste mogućnosti koje im nudi EIT Food i Enterprise Europe Network!

X
Secured By miniOrange