EIT Food program – Mogućnosti financiranja poduzetničkih ideja

Program EIT Food je najveća i globalno najutjecajnija inicijativa vezana uz poljoprivredno-prehrambeni sektor, koja povezuje tvrtke, sveučilišta i istraživačke centre u Europi te potiče poduzetništvo i inovacije.

Glavne komponente programa su:

“RIS Fellowship” je projekt za studente i mlade poduzetnike, buduće zaposlenike prehrambenog sektora, kojima će biti pružena mogućnost za stažiranje u nekima od etabliranih europskih tvrtki uz mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.350 EUR. Rok za prijavu je 26. travnja 2019. godine putem sljedeće poveznice.

“EIT Food Innovation Prizes” je natjecanje u kojem natjecatelji s najboljim poslovnim planom imaju mogućnost osvojiti novčane nagrade u iznosu od 10.000 i 5.000 EUR. Rok za prijavu je 5. svibnja 2019. godine putem sljedeće poveznice.

“EIT Food Government Executive Academy” povezuje predstavnike vlade iz 13 europskih država, sa stručnjacima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, akademske zajednice i europskih institucija. Rok za prijavu je 30. travnja 2019. godine. Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici.

“EIT Food Seedbed”, program koji bez naknade pruža podršku pojedincima koji imaju poduzetničke ideje u području poljoprivredno-prehrambenog sektora ili već imaju osnovanu start-up tvrtku. Sudionici će primiti stručnu podršku (trening i mentoriranje) i financijsku potporu u iznosu do 10.000 EUR, dok će najbolje start-up tvrtke primiti i nagradu od 20.000 EUR. Više informacija o programu i načinu prijave možete pronaći na sljedećoj poveznici.

“EIT Food RIS Solutions” je program koji uključuje grupe studenata različitih profila i obrazovanja, u zajedničkom radu i rješavanju problematike predmeta vezane uz poljoprivredne izazove u RIS državama. Sudionici će razvijati industrijska rješenja u razdoblju od 4 mjeseca, u kojima će imati potporu od profesora i stručnjaka te će im biti omogućene mentorske usluge o zaštiti intelektualnog vlasništva. Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici.

“Challenge labs” su tri dvodnevne edukacije, u Španjolskoj, Italiji i Poljskoj, o trenutnim i budućim izazovima u prehrambeno-poljoprivrednom sektoru. Mogući prijavitelji su osobe koje žele pokrenuti svoj posao, imaju ideju ili su stručnjaci iz navedenog sektora. Prijave će biti otvorene sredinom svibnja na sljedećoj poveznici.

“RIS Legal and accounting support” pomaže uspješnim poljoprivrednim start-up tvrtkama izbjeći pravne i računovodstvene probleme na način da nudi 1500 EUR poduzetnicima početnicima s posebnim pravnim i računovodstvenim problemima. Više o inicijativi i načinu prijave možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje na nekoj od EIT Food komponenti, mogu nas kontaktirati putem e-pošte na ivana[at]tera[.]hr, broja telefona 031 251 019 ili osobno na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

 

X
Secured By miniOrange