EIT Food RIS Solutions

Tijekom 2018. godine TERA Tehnopolis d.o.o. je postala EIT Food HUB za Hrvatsku. EIT Food se financira iz programa Obzor2020 i pruža zemljama sudionicama specijalističku izobrazbu i mogućnosti financiranja.

U okviru Programa se, između ostaloga, provodi i novi program za timove ambicioznih studenata koji žele biti uključeni u rješavanje industrijskih problema identificiranih od strane partnera. Najbolji timovi imaju priliku dobiti poziv za sudjelovanje u „Food Marathons“ Foodhatons koji će biti organizirani u Poljskoj i Italiji.

Cilj programa EIT Food RIS Solutions je angažiranje grupa studenata iz dva različita područja obrazovanja, koji dolaze iz RIS država te svih stupnjeva obrazovanja, kako bi radili na rješavanju postojećih problema u području poljoprivredno-prehrambenog sektora. U obzir dolaze prijave iz područja: biologije, kemijskog inženjerstva, prehrambenih znanosti, prehrambene ili farmaceutske tehnologije, marketinga, projekt menadžmenta, analize podataka, prodaje, istraživanja tržišta i slično. Studenti trebaju odabrati tim, snimiti video s ukratko opisanom idejnim rješenjem. Stručni žiri će temeljem prijave odabrati 25 najboljih timova za tromjesečno mentorstvo. Mentoriranje će se održati od 23. srpnja do 21. listopada 2019. godine putem webinara od strane EIT Food stručnjaka.

Pri razvoju industrijsko-značajnog rješenja, tijekom tri mjeseca, studenti će biti podržani i mentorirani od strane profesora i stručnjaka te će biti informirani o problemima zaštite intelektualnog vlasništva, poslovnog planiranja i izlaganja pred auditorijem. Nakon mentoriranja, timovi će pripremiti detaljnu prezentaciju te će žiri odabrati 20 najboljih timova koji će dobiti mogućnost sudjelovanja na „Food Marathons“ „Foodhatons“ te prezentirati svoje aktivnosti (prototip, novo rješenje ili poslovni model).

Troškovi, do 1000 EUR po timu, financirani su od strane Programa. U timu moraju biti minimalno dvije, a maksimalno četiri osobe.

Više informacija o Programu, kao i o samom načinu prijave, možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Trenutno smo u fazi prikupljanja iskaza interesa u cilju formiranja različitih timova, iz različitih područja i stupnjeva obrazovanja. Nakon prikupljenih iskaza interesa, timove ćemo zajedno formirati u okviru radionice koju planiramo organizirati sljedeći tjedan u prostorijama TERA Tehnopolis, na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

Rok za prijavu u Program je 15. srpnja 2019. godine, a iskaze interesa možete poslati najkasnije do 8. srpnja 2019. godine na adresu e-pošte: ivana[at]tera[.]hr

X
Secured By miniOrange