ERASMUS+ PROJEKT BEEB – „BEEKEEPING BRIDGES“

Bez pčela bi naši životi bili značajno drugačiji, a pčele su ugrožene i trebaju našu pomoć. Projekt beeB ima za cilj pomoći pčelarima u razvijanju konkurentnog i održivog poslovanja na sljedeći način:

  • – doprinijeti stjecanju i razvoju osnovnih vještina i ključnih kompetencija u pametnom pčelarstvu, temeljenom na stalnom stručnom usavršavanju, kako bi se kroz obrazovanje, osposobljavanje i osobni razvoj olakšao proces inovacija, ekonomskog rasta i socijalne kohezije;
  • – smanjiti razlike u pristupu i angažiranju grupa s manje mogućnosti, poput obiteljskih i ženskih pčelara te nezaposlenih u ruralnim područjima, promičući uključivanje i rodnu ravnopravnost putem formalnog i neformalnog obrazovanja temeljenog na korištenju inovativnog i digitalnog tehnologija i kontinuirano stručno obrazovanje.
  • – razviti i strukturirati partnerstva za promicanje učenja na pčelarskom sektoru na radnom mjestu i stvoriti vještine i kompetencije za ljude koji su ili namjeravaju biti pčelari i koji nemaju iskustva i znanja u tom području.

Inicijalni sastanak projekta je održan istodobno s XX. Portugalskim nacionalnim forumom pčelara i bilo je veliko zadovoljstvo razgovarati s inovatorima, znanstvenicima i praktičarima o detaljima budućeg projekta. TERA Tehnopolis je partner zadužen za poduzetničku edukaciju pčelara, a na projektnom sastanku je prof.dr.sc. Ivan Štefanić održao predavanje na temu „Što nam je činiti i ne činiti u razvijanju inovativnog poslovanja?“.

Projektni partneri su: Norges Birokterlag Forening (Norveška), EOSA – Estrategia y Organización SA (Španjolska), Eesti Maaulikool (Estonija), Bio-Distretto Cilento (Italija), Instituto Politecnico de Viseu (Portugal) i TERA Tehnopolis d.o.o. (Hrvatska).

X
Secured By miniOrange