Erasmus za mlade poduzetnike kao podrška poduzetnicima iz Ukrajine

Razmjene u okviru ovog ciklusa moguće je završiti do 31.01.2023. godine. TERA Tehnopolis d.o.o. kao lokalna kontakt točka za program Erasmus za mlade poduzetnike aktivno radi na uključivanju perspektivnih mladih poduzetnika iz Ukrajine koji se trenutno nalaze u Osijeku. Sve zainteresirane pozivamo da se uključe u program.

Ciklus programa razmjena „Erasmus za mlade poduzetnike“ (projekt PRATYCE V) bliži se kraju. Razmjene u okviru ovog ciklusa moguće je završiti do 31.01.2023. godine.

Cilj programa Erasmus za mlade poduzetnike je povezati mlade poduzetnike početnike s uspješnim poduzetnicima iz inozemstva kako bi stekli potrebna znanja i vještine za vođenje vlastitog poduzeća. Kroz razmjenu se ostvaruju prilike za partnerske suradnje, unaprjeđenje poslovanja, zastupništva i slično. No, fokus zadnjeg dijela ciklusa je podrška perspektivnim poduzetnicima iz Ukrajine raseljenima u državama sudionicama ovog programa. O velikom interesu za ovaj program govore statistički podaci, prema kojima se broj uključenih ukrajinskih poduzetnika šesterostruko povećao u odnosu na prošlu godinu.

TERA Tehnopolis d.o.o. kao lokalna kontakt točka za program Erasmus za mlade poduzetnike aktivno radi na uključivanju perspektivnih mladih poduzetnika iz Ukrajine koji se trenutno nalaze u Osijeku. Sukladno navedenim ciljevima programa, TERA Tehnopolis d.o.o., u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, odrađuje pripremu razmjena za osam novih poduzetnika iz Ukrajine koji će surađivati s poduzetnicima domaćinima iz Osijeka. Dosad su održane dvije interaktivne radionice u prostorijama HZZ-a u Osijeku. Na radionicama je detaljno predstavljen program Erasmus za mlade poduzetnike te su odrađene aktivnosti pisanja poslovnog plana i prijave u sustav programa.

Erasmus za mlade poduzetnike financira Europska unija kroz program COSME (Competitiveness for Small and Medium-Sized Enterprises).

Priključite se mreži uspješnih poduzetnika i ostvarite razmjenu u ulozi novog poduzetnika ili poduzetnika domaćina posredstvom lokalne kontakt točke TERA Tehnopolis d.o.o. Za pitanja oko postupka prijave kontaktirajte nas putem e-pošte na: mobilnost@tera.hr.

X
Secured By miniOrange