Erasmus za mlade poduzetnike nastavlja nizati odlične rezultate

Program Erasmus za mlade poduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs – EYE) pruža budućim poduzetnicima priliku za stjecanje vještina potrebnih za pokretanje i vođenje malog poduzeća. Novi poduzetnici okupljaju i razmjenjuju znanja i poslovne ideje s iskusnim poduzetnikom kod kojeg borave i s kojim surađuju. Poduzetnici koji sudjeluju u programu dobivaju financijsku potporu programa Europske komisije.

Sudjelovanjem u EYE programu, novi se poduzetnici mogu upoznati sa stranim tržištem i razvijati međunarodne kontakte. Stječući znanje od poduzetnika s iskustvom, mladi poduzetnici razvijaju nove vještine. Tijekom trajanja programa, mladi poduzetnici mogu pronaći nove dobavljače ili klijente, te uspostaviti nova poslovna partnerstva s poduzetnicima iz drugih država.

Od 2009. godine pa do danas, održalo se preko 12.000 razmjena koje su uključivale skoro 24.000 poduzetnika. Od preko 50.000 registriranih poduzetnika, najviše ih je iz Španjolske te Italije. Trenutno u EYE programu sudjeluje 45 država.

Ankete su pokazale da su sudionici izrazito zadovoljni EYE programom: 97% njih je izjavilo da je njihova razmjena bila uspješna, te čak 98% sudionika preporuča program. Visokih 94% poduzetnika je ispunilo (djelomično ili u potpunosti) cilj razmjene. Uz to, 95% sudionika – novih poduzetnika smatra da je sudjelovanje u programu doprinijelo cilju pokretanja vlastitog posla. Domaćini u velikom postotku žele ponovno ugostiti sudionike, a 92% sudionika ostaje u kontaktu nakon razmjene.

Postanite i vi jedna od uspješnih EYE priča! Prijave na Erasmus za mlade poduzetnike su uvijek otvorene. TERA Tehnopolis lokalna je kontakt točka za program, a registracija za sudjelovanje moguća je ovdje.

Za sve dodatne informacije obratite se na adresu e-pošte mobilnost@tera.hr ili helena@tera.hr, na broj telefona 031/251-041 ili nam pošaljite poruku.

X
Secured By miniOrange