Europski institut za inovacije i tehnologiju: Postignut politički dogovor o strategiji za razdoblje 2021. – 2027.

S proračunom od gotovo 3 milijarde eura, EIT će pokrenuti oporavak gospodarstva te zelenu i digitalnu tranziciju za održivije i otpornije društvo. Kako bi poticao inovacije, EIT će u svoje aktivnosti uključiti 750 visokih učilišta, poduprijeti 30.000 studenata, uvesti na tržište 4.000 inovacija i podržati 700 novoosnovanih poduzeća. #EIT #strategija #Obzor

Europska komisija je podržala politički dogovor postignut između Europskog parlamenta i EU državama o ažuriranju pravne osnovne Europskog instituta za inovacije i tehnologije (EIT) te njegov novi Strateški inovacijski program za razdoblje 2021. – 2027.

EIT će se zahvaljujući donesenim prijedlozima uskladiti s Eu programom za istraživanje i inovacije Obzor Europa (2021. – 2027.) te će se tako ispuniti obveza Europske komisije da dodatno ojača inovacijski potencijal Europe. S proračunom od gotovo 3 milijarde eura, koji je u usporedbi s tekućim razdobljem financiranja povećan za gotovo 600 milijuna eura, EIT će pokrenuti oporavak gospodarstva te zelenu i digitalnu tranziciju za održivije i otpornije društvo. Kako bi poticao inovacije, EIT će u svoje aktivnosti uključiti 750 visokih učilišta, poduprijeti 30.000 studenata, uvesti na tržište 4.000 inovacija i podržati 700 novoosnovanih poduzeća.

EIT djeluje putem zajednica znanja i inovacija koje okupljaju poduzeća, sveučilišta i istraživačke centre u cijeloj Europi. EIT će se sada moći više orijentirati na svoju regionalnu komponentu: ojačani regionalni program za inovacije usmjerit će se na zemlje koje zaostaju u inovacijama. Pored toga, novom pilot-inicijativom povećat će se poduzetnički i inovacijski kapacitet visokih učilišta. Naposljetku, EIT će ojačati suradnju s Europskim vijećem za inovacije, čime će se povećati ukupni europski inovacijski kapacitet.

Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) je EU tijelo koje je osnovala Europska unija 2008. godine za osnaživanje europske sposobnosti stvaranja inovacija. EIT je sastavni dio okvirnog programa EU-a za istraživanje i inovacije – Obzor 2020.

Više informacija pronađite na sljedećoj poveznici.

X
Secured By miniOrange