Europski zeleni plan

Europska komisija predstavila je krajem 2019. godine Europski zeleni plan – strategiju za postizanje održivosti gospodarstva EU-a pretvaranjem klimatskih i ekoloških izazova u prilike u svim područjima politike i osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije. 14. srpnja 2021. godine doneseno je niz prijedloga kako bi se do 2030. godine klimatskim, energetskim, prometnim i poreznim politikama smanjile neto emisije stakleničkih plinova za barem 55% u usporedbi s razinama iz 1990. godine. #EUGreenDeal #europskakomisija #DIH

Krajem 2019. godine Europska komisija predstavila je Europski zeleni plan kao novu strategiju rasta kojom se EU želi preobraziti u klimatski neutralno, pravedno i prosperitetno društvo s modernim, resursno učinkovitim i konkurentnim gospodarstvom.

Glavni su ciljevi Europskog zelenog plana da Europa postane prvi klimatski neutralan kontinent (da nema neto emisija stakleničkih plinova) do 2050. godine, da gospodarski rast nije ovisan o uporabi resursa te da nijedna osoba ni regija nisu zanemarene. Da bi se taj plan ostvario, potrebno je prije svega dekarbonizirati energetski sustav.

Europska komisija je 14. srpnja 2021. godine donijela niz prijedloga kako bi se do 2030.  godine klimatskim, energetskim, prometnim i poreznim politikama smanjile neto emisije stakleničkih plinova za barem 55 % u usporedbi s razinama iz 1990. Želi li Europa do 2050. godine postati prvi klimatski neutralan kontinent i ostvariti Europski zeleni plan, to moramo postići u sljedećem desetljeću. Poštivanje odredbi Europskog zelenog plana stvorit će nove mogućnosti za inovacije, ulaganja i radna mjesta te će poboljšati naše zdravlje.

Nadajmo se da će sve uključene strane izdržati i dovesti nas od najave programa u poziciju ispunjenih ciljeva i zadataka. Mi u DIH Tera smo spremni obaviti svoj dio posla!

X
Secured By miniOrange