EUROSTARS radionica: Kako do 1,5 milijuna kuna potpore

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva vas na Eurostars radionicu koja će se održati u utorak, 6. lipnja 2017. godine u prostorijama HUB385. Tema radionice je prijava u program Eurostars.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice. Glavni partner na projektu je malo ili srednje veliko trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Maksimalni iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 200.000 EUR ili do 70 % udjela hrvatskog partnera na projektu.

Tijekom radionice sudionici će imati priliku čuti više o samom programu Eurostars od gosp. Enrica Tricanica, predstavnika EUREKA Tajništva koje rukovodi programom na međunarodnoj razini. Nakon uvoda u Eurostars program slijede prezentacije o postupku prijave u program za hrvatske natjecatelje, predstavljanje Voucher programa putem kojega će najbolje ocijenjene pretprijave dobiti sufinanciranje za konzultantske usluge pisanja pune projektne prijave i prezentacija o Europskoj poduzetničkoj mreži koja poduzetnicima besplatno omogućuje pronalazak međunarodnog partnera i internacionalizaciju poslovanja. Nacionalna projektna koordinatorica za Švicarsku, gđa. Colette John-Grant predstavit će zajedničku suradnju na programu Eurostars Švicarska-Hrvatska te uspješne projekte koji su prošli program Eurostars.

U drugom dijelu programa, međunarodni stručnjak za ocjenjivanje programa Eurostars, gosp. Nenad Buljan, približit će sudionicima proces evaluacije projekata i savjetovati kako napisati svoje projektne prijedloge. Sudionici će također imati priliku čuti uspješnu EUREKA priču iz Hrvatske od strane gosp. Daria Sekule iz tvrtke SEDAM IT d.o.o.

U završnom dijelu programa, po prvi puta, poduzetnicima se nudi prilika za sudjelovanje na kratkim B2B sastancima sa stručnjacima za prijavu u Eurostars program. Ukoliko želite dobiti informaciju iz „prve ruke“ kako sastaviti ili poboljšati Vašu prijavu prijavite se za sastanak sa stručnjakom.

Program radionice možete preuzeti ovdje.

Za sudjelovanje na Eurostars radionici HAMAG-BICRO-a možete se prijaviti putem sljedeće poveznice, gdje možete ugovoriti i svoj sastanak sa stručnjakom najkasnije do petka, 2. lipnja 2017. u 15.00 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj mjesta je ograničen.

X
Secured By miniOrange