Festival pismenosti Osijek: Startup natjecanje i razvoj inovacija učenika

Festival pismenosti održava se od 22. do 24. ožujka 2023. godine u Osijeku. Glavni organizator događaja je Regionalni centar kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Drugi dan festivala, 23. ožujka 2023. godine, održava se Startup natjecanje u okviru kojega učenici izlažu svoje inovativne ideje pred članovima žirija. Inovativne ideje su uglavnom povezane s različitim IT rješenjima koja se, između ostaloga, vežu i uz poticanje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

 

Nakon održanih edukacija usmjerenih na poticanje inovativnog razmišljanja i razvoj inovativnih ideja, učenici su dobili priliku za njihovim prezentiranjem pred članovima žirija koji je sastavljen od poduzetnika u ovom sektoru.

 

TERA Tehnopolis uključena je provođenje edukacija s učenicima te sudjeluje i na ovom vrlo važnom događaju za, prije svega, učenike, ali i ostale sudionike koji imaju priliku upoznati se s najnovijim IT rješenjima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru te ostalim povezanim sektorima. Učenicima će biti predstavljene i EIT Food mogućnosti kako bi svoje inovacije dodatno unaprijedili te povezali se s ključnim osobama na međunarodnoj razini.

 

Posebno raduje činjenica što ovaj događaj ne predstavlja kraj ovoj uspješnoj suradnji, nastavljamo s dodatnim edukacijama vezanim uz razvoj inovativnih poslovnih planova, prototipova i povezivanja s poduzetnicima koji će učenicima iz prve ruke prenijeti važne informacije za njihove buduće start-up tvrtke.

X
Secured By miniOrange