FINALNA SVEČANOST PROJEKTA I-DARE: „GDJE RIJEKE POVEZUJU“

Misija projekta I-Dare je podizanje svijesti o važnosti poslovnog planiranja i poduzetništva na utemeljenoj metodologiji koja se već 14 godina koristi u natjecanju u pisanju poslovnih planova Budi uzor®. Ovakav pristup se pokazao izuzetno uspješnim u praksi, obzirom da je na natjecanju Budi uzor® kroz 14 godina organiziranja sudjelovalo više od 1.800 studenata. Posebno raduje činjenica kako je utemeljena metodologija prepoznata i u I-Dare projektu te je od početno postavljenog cilja od minimalno 200 hrvatskih i mađarskih istreniranih sudionika u poslovnom planiranju, istrenirano značajno više čime je prvotno postavljen cilj projekta i više nego ispunjen.

Projekt prekogranične suradnje I-Dare u prvoj fazi educira trenere/mentore za pisanje inovativnih i tehnološki baziranih poslovnih planova te razvijanje njihovih poslovnih i financijskih vještina. Nakon uspješno provedenog „train the trainer“ treninga, mentori su postali certificirani treneri inovativnog poduzetništva i proveli edukaciju u pisanju poslovnih planova u svojim školama i visokim učilištima. Učenici i studenti su svoje poslovne planove pisali uz pomoć e-alata za pisanje poslovnih planova koji je izrađen za potrebe projekta I-Dare. Riječ je o aplikaciji dostupnoj na hrvatskom, engleskom i mađarskom jeziku koja predstavlja edukativni alat za lakšu izradu poslovnog plana uz mentoriranje svakog sudionika. Uporabu aplikacije značajno olakšava priručnik „Transformiranje inovativne ideje u profitabilan posao“ koji je također izrađen za potrebe projekta I-Dare.

Svi sudionici su također imali priliku prisustvovati konzultacijama za pisanje poslovnih planova koje su organizirali mađarski i hrvatski projektni partneri u unaprijed dogovorenim terminima. Temeljem provedene edukacije i treninga te mentorstvom sudionika u pisanju poslovnih planova, stružni žiri je odabrao 30 mađarskih i hrvatskih finalista, od kojih će njih 15 dobiti priliku sudjelovati na finalnoj svečanosti projekta I-Dare.

Finalna svečanost Projekta će se održati 28. studenoga 2018. godine, u Prosvjetno-kulturnom  centru  Mađara  u  Republici  Hrvatskoj, Drinska 12, Osijek, s početkom u 10:00 sati. Na finalnoj svečanosti će sudjelovati svi finalisti Projekta, dok će njih 15 u trominutnoj prezentaciji izložiti svoje poslovne planove pred članovima stručnog žirija. Svi finalisti će dobiti priznanja i diplome o sudjelovanju na Projektu, dok će dva najbolja finalista biti izabrana i promovirana kao priče o uspjehu koje imaju priliku provesti svoj projekt u djelo u okviru šestomjesečne besplatne inkubacije poduzetničkog inkubatora StudOs.

Projekt financira Europska unija iz Programa suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

X
Secured By miniOrange