GOTOVO DVA MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA RAZVOJ POSLOVNE INFRASTRUKTURE

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr.sc. Martina Dalić, je 14. srpnja 2017. godine dodijelila 23 odluke o financiranju, sukladno Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj poslovne infrastrukture“. Radi se o projektima u 15 županija vrijednih gotovo 449,4 milijuna kuna, za koje potpore iznose više od 368,7 milijuna kuna. Dodijeljene potpore se odnose na razvoj i poboljšanje poduzetničke poslovne infrastrukture kroz izgradnju poslovnih prostora, nabavku opreme, strojeva, dostupnost IT infrastrukture, usluge mentorstva kako bi se uz što manje troškove mogle realizirati poslovne ideje i aktivnosti.

Među 23 odobrena projekta u prvoj fazi natječaja se nalazi i projekt osječkog tehnologijsko-razvojnog centra, TERA Tehnopolis. Radi se o projektu E-poslovni inkubator TERA kojemu je osnovni cilj poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture kroz adaptaciju i opremanje postojećeg poduzetničkog inkubatora TERA te povećanje broja usluga koje pruža poduzetnička poslovna infrastruktura kroz nabavku opreme i softvera za uspostavljanje novih/dodatnih specijaliziranih usluga namijenjenih malom i srednjem poduzetništvu.

TERA Tehnopolis d.o.o., za poticanje razvitka na znanju utemeljenih tvrtki, će kroz svoje savjetodavne i logističke usluge mladim poduzetnicima pružati stimulirajuće uvjete za rast i razvoj poslovanja u suvremeno opremljenom poslovnom prostoru. Projekt ima za cilj obnavljanje i opremanje infrastrukture inkubatora, poticanje projekata temeljenih na inovativnim proizvodima/uslugama i zaštitu njihovog intelektualnog vlasništva, otvaranje novih radnih mjesta, poticanje umrežavanja kroz co-working prostor „TERA klub“ i IT poslovne alate za unaprjeđenje usluga prema MSP-ovima te opremljen 3D laboratorij 3D skenerom u svrhu brze izrade prototipova.

Obzirom da se fokusira na unaprjeđenje usluga i infrastrukture za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja poduzetnika te na promicanje poduzetništva u društvu, Projekt će omogućiti malim i srednjim poduzetnicima lakši pristup informacijama, znanju o mogućnostima razvoja i visokokvalitetnim poslovnim uslugama i infrastrukturi.

X
Secured By miniOrange