HAMAG-BICRO: Program podrške uredima za transfer tehnologije

Logo_HAMAG_BICROTema/sektor: transfer tehnologije sa visokoškolskih ustanova i javnih istraživačkih organizacija
Trajanje natječaja: 18 mjeseciPrijavitelji: uredi za transfer tehnologije sveučilišta i javnih istraživačkih instituta
Rok za prijavu: 4.3.2015. (Ured za transfer tehnologije Sveučilišta J. J. Strossmayera), 13.3.2015. (HAMAG-BICRO)

Opći cilj: ojačati ulogu ureda za transfer tehnologije na sveučilištima i javnim istraživačkim institutima u Hrvatskoj kao središnjih mjesta za poticanje i provedbu aktivnosti transfera tehnologije.
Specifični cilj: potaknuti komercijalizaciju postojeće zalihe projekata ureda za transfer tehnologije na sveučilištima i javnim znanstvenim institutima u Hrvatskoj.

Aktivnosti koje se mogu financirati u sklopu Programa uključuju one specifično vezane uz transfer tehnologije kao što su: zaštita intelektualnog vlasništva, izrada analize tržišta, razvoj poslovnog plana, izrada strategije intelektualnog vlasništva, troškovi licenciranja, ugovaranje, pravna pitanja, troškovi otvaranja spin-off/spin-out/start-up tvrtki, certificiranje proizvoda, proizvodnja nulte serije proizvoda, dizajn proizvoda, izgradnja brenda.

Kroz osigurana inicijalna sredstva za financiranje akademskog poduzetništva, kroz Program će se nastojati pomoći istraživačima da pokrenu tvrtke utemeljene na inovacijama razvijenim na javnim sveučilištima i institutima.

Svi zainteresirani koji žele prijaviti svoje projekte za daljnje financiranje, mogu se javiti u Ured za transfer tehnologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u prostorije Tera Tehnopolis, Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek, na broj telefona 031 251 002 ili putem e-pošte na utt[at]tera[.]hr.

X
Secured By miniOrange