HAMAG-BICRO ZAJMOVI

- COVID-19 zajam za obrtna sredstva - ESIF mikro investicijski zajam

COVID-19 zajam za obrtna sredstva

Prijavitelji: Mikro, mala i srednja poduzeća

Iznos potpore: do 380.000,000 kn

Predmet Programa: Potpora za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji su u 2020. godini ostvarili pad prihoda od 20% ili više u odnosu na 2019. godinu. Svi ostali moraju imati pad prometa od minimalno 60% ili su zatvoreni u poslovanju od strane Stožera civilne zaštite.

Trajanje Programa: Od 9.12.2020. do 31.12.2021. godine ili do iskorištenja sredstava (prijave isključivo putem sustava za online prijavu)

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Vladom RH i nadležnim Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, nastavlja s provedbom mjera za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo uslijed epidemije koronavirusa. Postojeći program COVID-19 zajam za obrtna sredstva dopunjen je na način da je program usmjeren i na mikro, mala i srednja poduzeća koja u 2020. godini ostvaruju pad prihoda od 20% i više u odnosu na 2019. godinu, a koja su iz potpomognutih područja prema indeksu razvijenosti, odnosno, jedinicama područne (regionalne) samouprave razvrstanih u 1. skupinu sukladno Zakonu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, a to su: Brodsko-posavska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Ličko-senjska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Sisačko-moslavačka županija i Virovitičko-podravska županija.

 

ESIF mikro investicijski zajam

Prijavitelji: Mikro, mala i srednja poduzeća, fizičke osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva za kredit nemaju registrirani vlastiti gospodarski subjekt

Iznos potpore: Od 1.000,00 EUR do 25.000,00 EUR

Predmet Programa: Kreditiranje mikro i malih subjekata gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja u svrhu: osnivanja obrta i trgovačkih društava, modernizacije i proširenja već postojećeg poslovanja, samozapošljavanja te zadržavanja postojećih i povećanja broja novih radnih mjesta.

Trajanje Programa: Do 31.12.2021. godine ili do iskorištenja sredstava

Cilj Financijskog instrumenta je kreditiranje mikro i malih subjekata malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja cilj je povećati dostupnost zajmova ovoj skupini poduzetnika.

X
Secured By miniOrange