I-DARE ZAVRŠNA KONFERENCIJA I PREZENTACIJE NAJBOLJIH POSLOVNIH PLANOVA

TERA Tehnopolis, hrvatski konzorcijski partner u projektu I-Dare, zajedno s Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA te mađarskim konzorcijskim partnerima, Trgovinskom i industrijskom komorom Pečuh-Baranya (PBKIK) i Samoupravom Baranjske županije u Pečuhu, su 28. studenoga 2018. godine, u Prosvjetno-kulturnom  centru  Mađara  u  Republici  Hrvatskoj, organizirali završnu konferenciju projekta I-Dare i prezentacije najboljih poslovnih planova od strane hrvatskih i mađarskih srednjoškolaca i studenata. Konferenciji su nazočili i brojni gosti, gospodin Antonio De Blasio, generalni konzul Republike Mađarske u RH, gospodin Márton Szűcs i Andrea Kakas iz Tajništva prekograničnog programa HU-HR CBC, Róbert Fazekas, potpredsjednik Baranjske županije, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije, Silva Wendling, univ.spec.admin.publ., zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, mag.iur., gospodin Janos Andocsi, direktor Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Republici Hrvatskoj te ostali partneri i suradnici uključeni u Projekt.

Nakon edukacije i certificiranja trenera/mentora u sklopu „train the trainer“ programa za inovativno poduzetništvo, treneri su proveli edukaciju u pisanju poslovnih planova u svojim školama i visokim učilištima. Učenici i studenti su svoje poslovne planove pisali uz pomoć e-alata za pisanje poslovnih planova koji je izrađen za potrebe projekta I-Dare. Uporabu aplikacije značajno olakšava priručnik „Transformiranje inovativne ideje u profitabilan posao“ koji je također izrađen za potrebe projekta I-Dare. Temeljem provedene edukacije i treninga te mentorstvom sudionika u pisanju poslovnih planova, stručni žiri je odabrao 30 mađarskih i hrvatskih finalista, od kojih je njih 23 izložilo svoje poslovne planove u sklopu završne konferencije.

Nakon prezentacije poslovnih planova hrvatskih i mađarskih finalista, žiri je odabrao dvije priče o uspjehu. Hrvatska priča o uspjehu je poslovni plan finalista Marija Komljenovića, Otkup i prerada ovčje vune u toplinsku izolaciju “Wool for warmth d.o.o.”, dok je mađarska priča o uspjehu pripala finalistici Szofiji Toth za poslovni plan Biodrinks Ltd. Svi finalisti su dobili certifikate za najbolji poslovni plan te vaučere za besplatnu pred-inkubaciju u okviru poslovnih inkubatora projektnih partnera.

Projekt financira Europska unija iz Programa suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

X
Secured By miniOrange