INFO WEBINAR “OTVORENI NATJEČAJI ZA FINANCIRANJE INOVACIJA – EUROSTARS, SME INSTRUMENT I FAST TRACK TO INNOVATION”

Logo_HAMAG_BICROHrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO organizira informativni webinar na temu otvorenih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za inovacije:

[list type=”icon-arrow”]
  • Eurostars,
  • SME Instrument,
  • Fast Track to Innovation.
[/list]

Webinar će se održati u utorak, 1. rujna 2015. godine s početkom u 10:00 sati.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice. Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Najmanje 50% aktivnosti treba provoditi partner koji je R&D performing SME. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća.

Rok za predaju projektnih prijedloga na sljedeći natječaj je 17. rujna 2015. do 20.00 sati.

SME Instrument je natječaj u okviru programa Obzor 2020, namijenjen visoko inovativnim malim i srednjim poduzećima s velikim potencijalom rasta, koja imaju globalne ambicije da drastično promijene postojeće stanje na tržištu. SME Instrument provodi se u tri faze, s ciljem preobrazbe distruptivnih ideja u konkretna, inovativna rješenja s europskim i/ili globalnim utjecajem.
Rok za predaju projektnih prijedloga (cut-off date) na sljedeći natječaj je 17. rujna 2015.

Fast Track to Innovation (FTI) je natječaj namijenjen organizacijama koje su razvile inovacije koje su gotovo spremne za tržište te je otvoren svim tipovima sudionika (male i srednje tvrtke, velike kompanije, istraživačke organizacije). Cilj je inicijative FTI pojačati učešće industrije i malih i srednjih poduzeća u projektima Obzora 2020 te općenito povećati broj organizacija koje se prvi put prijavljuju na natječaje iz Obzora 2020.
Rok za predaju projektnih prijedloga (cut-off date) na sljedeći natječaj je 1. prosinca 2015.

Webinar će voditi Vedran Đidara, nacionalni koordinator projekata EUREKA/Eurostars i Renato Vrebac, nacionalna kontakt osoba za mala i srednja poduzeća za Obzor 2020.

Registracija za webinar vrši se putem sljedećeg linka do 31. kolovoza 2015.

Pristup webinaru omogućen je preko linka.

Sve što je potrebno je povezati se na gore navedenu poveznicu 10 minuta prije početka webinara, logirati se kao „GOST“ i upisati svoje ime i prezime.

X
Secured By miniOrange