INOVATIVNO PODUZETNIŠTVO ZA IZVOZNIKE

Clanak_Inovativno_Poduzetnistvo_2015U sklopu Europske poduzetničke mreže, 7. prosinca 2015. godine, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u Osijeku, je organizirana radionica Inovativno poduzetništvo za izvoznike koju je vodio prof.dr.sc. Ivan Štefanić, direktor TERA Tehnopolis. Profesor Štefanić i njegov stručni tim su pripremili i izdali priručnik Inovativno poduzetništvo, kao glavni alat za pomoć tvrtkama u širenju i jačanju njihovog poslovanja na inozemno tržište. Već aktivni izvoznici, ali i tvrtke koje tek promišljaju o izlasku na strana tržišta, trebaju biti dobro pripremljeni za kompleksnosti međunarodnog poslovanja. Izvoznicima su potrebne posebne vještine i znanja za hvatanje u koštac s izazovima svih faza poslovanja u inozemstvu – od izrade poslovnog plana, istraživanja stranog tržišta, odabira distribucijskih kanala pa sve do jačanja već ostvarene međunarodne prisutnosti.

Pored toga, klijentima su raspoložena još četiri EU programa: Key Account Management, Erasmus za mlade poduzetnike, Eureka i Obzor 2020 (Horizon 2020) te dva programa Svjetske banke: Program provjere inovativnog koncepta (Proof of Concept) i Program podrške uredima za transfer tehnologije.

Svi zainteresirani za suradnju s TERA Tehnopolis te korištenje navedenih usluga mogu se javiti na broj telefona 031/251-000, putem e-pošte na ured[at]tera[.]hr ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku.

X
Secured By miniOrange