INOVATIVNO3 PODUZETNIŠTVO PREDSTAVLJENO U SKLOPU OSJEČKOG LJETA MLADIH

U sklopu Osječkog ljeta mladih, prof.dr.sc. Ivan Štefanić je zajedno sa svojim suradnicima je održao predavanje na temu inovativnog poduzetništva koje nije jednostavno, ali ne mora biti komplicirano i stresno. Prestavljeni jesu i projekti Promo BUDI UZOR te Erasmus za mlade poduzetnike.

pbu_img_3874Na predavanju je predstavljeno poduzetništvo iz dva različita ugla. Biti poduzetnik, s jedne strane, uopće nije jednostavno, no, istovremeno, biti poduzetnik nije komplicirano i ne mora biti previše stresno, što su dokazali i studenti koji su sudjelovali u izlaganju svojih poduzetničkih ideja razvijenih tijekom akademske godine 2015./2016.

Neovisno o motivu za poduzetničku karijeru, dobra ideja o inovativnom proizvodu ili usluzi često nije dovoljna za uspjeh na tržištu. Način kojim se zarađuje novac i način kojim poduzetnik vodi poslovanje, mogu biti od presudne važnosti za postizanje uspjeha. Inovativni menadžment, marketing, upravljanje intelektualnim vlasništvom i financijama te pažljivo osluškivanje i tumačenje ranih i možda nerazumljivih signala koje emitiraju kupci i konkurenti, mogu poduzetnika povesti u pravom smjeru. Prije ulaska u poduzetničke vode, kvalitetno izrađen poslovni plan je ključ za uspješan nastavak vlastite poduzetničke karijere. Projekt Promo BUDI UZOR pruža priliku svim zainteresiranima sudjelovanje na natjecanju za najbolji poslovni plan uz poticanje razvoja poduzetništva kod studenata i netom diplomiranih uz pomoć studentskog poduzetničkog inkubatora StudOS. Natjecanje se organizira jednom godišnje, a ove godine je značajno unaprijeđeno jer je izrađena web aplikacija za pisanje poslovnog plana koja značajno olakšava njegovu izradu. Kratki pregled organizacije cjelokupnog natjecanja možete pronaći u na sljedećim linkovima: Promo Budi uzor, StudOS.

pbu_img_3987Nakon kvalitetno napisanog poslovnog plana te pokretanja poslovanja unutar poduzetničkog inkubatora StudOS, novim poduzetnicima se pruža prilika za dodatno usavršavanje u sklopu programa Erasmus za mlade poduzetnike. Program novim poduzetnicima nudi priliku stjecanja potrebnih znanja i iskustva u jednoj od EU zemalja ili izvan granica EU kod poduzetnika domaćina, a u slučaju da već jeste iskusni poduzetnik, prijavom u Program kao poduzetnik domaćin možete preko novog poduzetnika svoje poslovanje osvježiti novim idejama te razviti poslovne kontakte u inozemstvu. Projekt PROMO BUDI UZOR sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 312.246,04 kn od čega 293.392,31 kn financira EU. Nositelj projekta je TERA Tehnopolis d.o.o., a razdoblje provedbe 12 mjeseci.

X
Secured By miniOrange