INTERDISCIPLINARNOM SURADNJOM DO BOLJE KVALITETE ŽIVOTA U RURALNIM PROSTORIMA

Otvoren je poziv za predstavljanje znanstvenih i stručnih projekata u okviru poster-sekcije u sklopu drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta, koji se održava u hotelu LifeClass Terme Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri, od 20. do 22. travnja 2017. godine. Tema drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta je pitanje suradnje kao preduvjeta cjelovitog razvoja. Poziv je namijenjen znanstvenicima i stručnjacima svih struka koji svojim znanstvenim ili stručnim projektima pridonose razvoju ruralnog prostora.

Otvoren je poziv za predstavljanje znanstvenih i stručnih projekata u okviru poster-sekcije “Interdisciplinarnom suradnjom do bolje kvalitete života u ruralnim prostorima” u sklopu drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta, koji se održava u hotelu LifeClass Terme Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri, od 20. do 22. travnja 2017. godine. Tema drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta je pitanje suradnje kao preduvjeta cjelovitog razvoja.

Poziv je namijenjen znanstvenicima i stručnjacima svih struka koji svojim znanstvenim ili stručnim projektima pridonose razvoju ruralnog prostora – primjerice geografi, agronomi, prostorni planeri, arhitekti, konzervatori, sociolozi, etnolozi, razne tehničke struke itd.

Ruralni pokreti u Europi, iz kojih je proizašla ideja održavanja ruralnih parlamenata, inicijative su nevladinih organizacija koje predstavljaju organizirani pristup pružanju umrežavanja i jačanja kapaciteta lokalnih zajednica. Predstavnici lokalnih zajednica iz ruralnih prostora u desetak europskih zemalja koriste ruralne parlamente da ojačaju svoj glas i utjecaj na donošenje odluka koje izravno utječu na njihov život. Ruralni parlamenti nisu institucije niti organizacijske strukture, već predstavljaju nacionalna događanja u trajanju od jednog do nekoliko dana i pružaju mogućnost da se čuje glas lokalnih dionika o pitanjima ruralnog razvoja.

Pozivaju se svi zainteresirani potencijalni prijavitelji da predstave svoje znanstveno-istraživačke projekte, znanstvene radove te i stručne radove i projekte koji se bave ruralnim prostorom ili doprinose poboljšanju uvjeta života u ruralnim prostorima. Poster-sekcija će biti poseban dio događanja drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta na kojem se očekuje oko 250 sudionika – dionika ruralnog razvoja iz Hrvatske i inozemstva. Organizatori će osigurati da posteri budu izloženi sva tri dana održavanja drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta. U sklopu prvog dana poster-sekcija će imati poseban termin u kojem će autori imati priliku i osobno predstaviti svoje projekte ili radove. Posteri koji budu dostavljeni i u digitalnom obliku biti će objavljeni na internetskoj stranici Hrvatskog ruralnog parlamenta.

Rokovi:

  • • 20. ožujka 2017. – rok za prijavu teme postera
  • • 1. travnja 2017. – obavijest o prihvaćanju
  • • 18. travnja 2017. – krajnji rok za dostavu postera na adresu organizatora
  • • 20. travnja 2017. – moguća osobna dostava postera na mjesto održavanja 2. HRP-a
X
Secured By miniOrange