IZDAN ČETVRTI BROJ NEWSLETTER-a PROJEKTA KET4CleanProduction

Projekt KET4CleanProduction (KET4CP) namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima iz proizvodnog sektora diljem Europe. Financiran je od strane Europske unije kroz Okvirni program za istraživanje i inovacije Obzor 2020, a provodi se od siječnja 2018. godine do veljače 2021. godine. Projekt malim i srednjim poduzetnicima nudi mogućnost financiranja 70% ukupnih troškova sudjelovanja, a najviše do 50.000 eura bespovratnih sredstava, koja se isplaćuju jednokratno. Bespovratna sredstva nude se za projekte transnacionalne suradnje malih i srednjih poduzeća s najmanje dvama tehnološkim centrima (KET tehnološki centri) s posebnim znanjem u području ključnih razvojnih tehnologija (eng. Key Enabling Technologies). Takvim je centrima cilj ugraditi ključne razvojne tehnologije za rješavanje izazova čiste proizvodnje.

Konzorcij projekta KET4CleanProduction sastoji se od 20 partnera iz 18 europskih zemalja, a čine ga KET tehnološki centri i članovi Europske poduzetničke mreže (EEN). TERA Tehnopolis d.o.o. konzorciju projekta KET4CP pridružena je kao član Europske poduzetničke mreže. U okviru projekta TERA Tehnopolis d.o.o. radi na podizanju svijesti malih i srednjih poduzetnika o inovaciji čiste proizvodnje za bolju kvalitetu proizvoda, povećanje produktivnosti i bolje ekološke performanse. Osim toga, povezuje mala i srednja poduzeća iz Hrvatske s KET tehnološkim centrima u Europi, da bi se kao partneri mogli prijaviti na javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava.

Sve novosti o informacijama koje su povezane s glavnom tematikom Projekta možete pratiti u sklopu Newsletter-a. Četvrti broj je objavljen i dostupan na sljedećoj poveznici.

 

X
Secured By miniOrange