IZDVOJENI EEN POZIVI ZA SURADNJU

- Poboljšanje dodataka prehrani za tretiranje netolerancije na laktozu - Obzor 2020 – SME Instrument - Faza 1: traže se partneri koji se bave vodama/kontrolom poplava - Protuupalni prirodni proizvodi - H2020-ICT-16-2017: traže se MSP ili industrijski konzorcijski partneri koji bi izradili studiju korištenja velikog broja podataka u aplikaciji - Inovacije u području otpada - Talijanska tvrtka koja se bavi razvojem softvera za upravljanje vinarijama, traži partnere za tehničku suradnju ili zajedničko ulaganje - Srpska tvrtka traži proizvođače i/ili veletrgovce ekološkog/konvencionalnog smrznutog voća

Poboljšanje dodataka prehrani za tretiranje netolerancije na laktozu

Talijanska biotehnološka tvrtka je razvila dodatak prehrani za liječenje netolerancije na laktozu koji sadrži enzim laktazu i velik broj tindaliziranih mikroorganizmima Lactobacillus acidophilus i Lactobacillus plantarum, koji su u stanju proizvesti dodatne količine laktaze. Tvrtka traži istraživački ili tehnički ugovor s javnim ili privatnim istraživačkim centrima, sveučilištima i farmaceutskim tvrtkama koje mogu pridonijeti daljnjem razvoju proizvoda.

Obzor 2020 – SME Instrument – Faza 1: traže se partneri koji se bave vodama/kontrolom poplava

Talijansko MSP je razvilo napredni sustav nadzora zemljišta instalacijom meteoroloških stanica i detektora koji u realnom vremenu otkrivaju hidrometrijski režim vodotoka. Sustav obrađuje podatke i daje potrebne informacije za upravljanje vodama i evaluaciju rizika za korisnike. Traže se partneri za istraživačku suradnju u sklopu programa Obzor 2020 SME Instrument „Jačanje potencijala malih poduzetnika u područjima klimatskih djelovanja, okoliša, resursa”.

Protuupalni prirodni proizvodi

Talijanski istraživački centar gradi mrežu istraživača koji mogu potvrditi i demonstrirati učinkovitost odabranih prirodnih spojeva te spriječiti proteine koji su uključeni u upalne procese: COX-2 i 5-lipoksigenaza. Demonstracija će se provoditi kroz „in vitro“ i „in vivo“ studije. Traži se istraživačka suradnja s javnim i privatnim istraživačkim centrima i akademskim istraživačima.

H2020-ICT-16-2017: traže se MSP ili industrijski konzorcijski partneri koji bi izradili studiju korištenja velikog broja podataka u aplikaciji

Španjolsko MSP je koordinator prijedloga projekta programa H2020-ICT-16-2017. Cilj projekta je razviti infrastrukturu sakupljanja podataka iz različitih izvora i senzora, njihove obrade i analize na informatičkom oblaku i primjene najnovijih tehnoloških rješenja za razvoj novih aplikacija za obradu velikog broja podataka. Razvijena infrastruktura će biti ponuđena kao okvir za krajnje korisničke aplikacije. Traže se konzorcijski partneri koji razvijaju aplikacije za obradu velikog broja podataka kako bi izradili studiju njihovog korištenja u aplikaciji.

Inovacije u području otpada

Talijanska tvrtka koja se bavi gospodarenjem otpadom, traži inovativne tehnologije za ponovnu uporabu ili recikliranje industrijskog otpada. Traži se ugovor o proizvodnji, komercijalni ugovor s tehničkom pomoći ili tehnička suradnja s tvrtkama koje su razvile novu tehnologiju.

Talijanska tvrtka koja se bavi razvojem softvera za upravljanje vinarijama, traži partnere za tehničku suradnju ili zajedničko ulaganje

Talijanska tvrtka koja je razvila softver za upravljanje vinarijama, traži partnere u Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Švicarskoj i Bugarskoj, kako bi prilagodili svoj softver u skladu sa potrebama lokalnih vinarija (jezik, propisi, specifične potrebe tvrtki, itd.). Traži se tvrtka koja je specijalizirana u razvoju softverskih rješenja za enologe/vinare u cilju prilagodbe softvera za lokalne potrebe.

Srpska tvrtka traži proizvođače i/ili veletrgovce ekološkog/konvencionalnog smrznutog voća

Srpska tvrtka, specijalizirana u proizvodnji sušenog voća i termo-stabilnih voćnih nadjeva, traži proizvođača i/ili veletrgovca ekološkog ikonvencionalnog smrznutog voća (višnje, marelice, šljive, bobičasto voće) za proizvodnju voćnih nadjeva. Traži se ugovor o proizvodnji.

X
Secured By miniOrange