IZDVOJENI EEN POZIVI ZA SURADNJU

- Inovativni sustav praćenja proizvodnih procesa u poljoprivredno-prehrambenim tvrtkama - Prijenosni uređaj za upravljanje skladištima - Električni stroj od permanentnih magneta s aksijalnim te koncentriranim magnetskim tokom - Napredni poljoprivredni autonomni sustav kontrole rasta biljaka za maksimiziranje zdravlja biljaka pri uzgoju u kontroliranim uvjetima - Prijenosni laserski uređaj za brzu karakterizaciju i analizu kemijskih elemenata u čvrstim materijalima - Tehnološko rješenje za nultu potrošnju električne energije u stanju pripravnosti elektroničkih uređaja - Solidan lagani motor s unutarnjim izgaranjem

Inovativni sustav praćenja proizvodnih procesa u poljoprivredno-prehrambenim tvrtkama

Talijanska tvrtka s profesionalnim iskustvom u biomedicinskoj i prehrambenoj industriji, razvila je vrlo prilagodljiv sustav praćenja svih proizvodnih procesa koji je primjenjiv u poljoprivredno-prehrambenim tvrtkama, uključujući mala i mikro poduzeća. Tvrtka je zainteresirana za suradnju s partnerima u okviru tehnološkog sporazuma, komercijalnog sporazuma s tehničkom pomoći ili sporazuma o suradnji u istraživanjima radi daljnjeg razvoja tehnologije.

Prijenosni uređaj za upravljanje skladištima

Španjolska start-up tvrtka je razvila prijenosni uređaj za bolje upravljanje skladištima koji se temelji na primjeni tehnologije geo-lociranja, odašiljača i prijenosnih uređaja za proširenu stvarnost u logističkim procesima. Tvrtka nudi suradnju u okviru komercijalnog sporazuma s tehničkom pomoći.

Električni stroj od permanentnih magneta s aksijalnim te koncentriranim magnetskim tokom

Mala Rumunjska tvrtka za ustupanje europskog patenta nudi električni stroj od permanentnih magneta s aksijalnim te koncentriranim magnetskim tokom. Ovaj tip stroja ima prednost u vidu manje težine rotora i predstavlja rješenje za montiranje magnetskih polova na osovinu rotora. Traže se proizvođači koji bi izradili konačni proizvod te ga pod sporazum o licenciranju plasirali na tržište.

Napredni poljoprivredni autonomni sustav kontrole rasta biljaka za maksimiziranje zdravlja biljaka pri uzgoju u kontroliranim uvjetima

MSP iz Velike Britanije je razvio modernu opremu i komplementarno IT rješenje koje omogućuje optimizaciju zdravlja bilja kroz precizno praćenje i autonomno upravljanje okolišem u kojem se uzgajaju biljke. Traže se europski partneri za sklapanje sporazuma o tehničkoj suradnji radi daljnjeg razvoja i proizvodnje naprednih poljoprivrednih sustava praćenja i kontrole uvjeta uzgoja biljaka.

Prijenosni laserski uređaj za brzu karakterizaciju i analizu kemijskih elemenata u čvrstim materijalima

Grčka istraživačka skupina iz velikog istraživačkog centra potpuno je razvila prijenosni instrument za analizu i karakterizaciju kemijskih elemenata u čvrstim materijalima. Sustav se temelji na laserski izazvanoj raspadnoj spektroskopiji te je sposoban pružiti brzu više-elementnu analizu ”In-situ”. Istraživačka skupina traži industrijske partnere iz mineralnog ili zrakoplovnog sektora zbog sporazuma o tehničkoj suradnji u pogledu prilagodbe sustava za primjenu u posebnim potrebama proizvodnje.

Tehnološko rješenje za nultu potrošnju električne energije u stanju pripravnosti elektroničkih uređaja

Francuski laboratorij je razvio tehnološko rješenje koje omogućuje daljinsku kontrolu sklopke za uključenje i isključenje elektroničkih uređaja koji se nalaze u stanju pripravnosti (pomoću mikrovalne zrake). Tehnologija je patentirana te ju je moguće licencirati. Uklanjanjem potrošnje električne energije koju potroše elektronički uređaji dok su u stanju čekanja, na europskoj razini, ušteda bi bila otprilike 14 milijuna tona ugljikova dioksida godišnje iz emisija koje nastaju prilikom proizvodnje električne energije. Laboratorij traži partnere u okviru ugovora o licenci ili zajedničkog istraživačko-razvojnog sporazuma.

Solidan lagani motor s unutarnjim izgaranjem

MSP iz Velike Britanije je razvio složeni motor s unutarnjim izgaranjem znatno smanjene težine u usporedbi s konvencionalnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Motor koristi patentiranu modifikaciju dvotaktnog i četverotaktnog ciklusa Otto motora koji omogućuje da jedan cilindar novog motora proizvede gotovo istu energiju kao dva cilindra u konvencionalnom Otto motoru. Tvrtka nudi ugovor o licenci ili sporazum o tehničkoj suradnji s proizvođačima vozila i opreme za vozila.

X
Secured By miniOrange