IZDVOJENI EEN PROFILI ZA SURADNJU

- Traži se koordinator projekta u okviru programa Obzor Europa - Traže se partneri za razvoj zdravstvenih proizvoda od papirnatih materijala - Traži se partner za unaprjeđenje procesa proizvodnje polikarbonata iz limonena i CO2 - Traže se inovativne tehnologije fermentacije za poboljšanje poljoprivrednog otpada - Traže se inovativne tehnologije za ambalažu za boje - Traži se tehnologija adsorpcije za pretvorbu topline u hlađenje - Traži se dobavljač ekološki prihvatljive ambalaže - Traže se proizvođači/dobavljači medicinskih konektora

Traži se koordinator projekta u okviru programa Obzor Europa

Konzorcij kojeg čini švicarski istraživački institut s partnerima iz država EU-a u potrazi je za koordinatorom projekta s tehničkog sveučilišta ili sveučilišta primijenjenih znanosti s bogatim iskustvom u administraciji istraživačkih EU projekata i interesom u području e-Vlade i pametnih gradova za prijavu na program Obzor Europa. Cilj je projekta podržati pametne gradove u digitalnoj transformaciji kroz primjenu objašnjive umjetne inteligencije (XAI) i znanosti o podacima na sigurniji i predvidljiviji način.

Traže se partneri za razvoj zdravstvenih proizvoda od papirnatih materijala

Španjolski institut za medicinska istraživanja priprema projektni prijedlog s ciljem razvoja dijagnostičkih testova i terapeutskih flastera od papirnatih materijala. Institut je u potrazi za industrijskim partnerima stručnim u području rezanja/rezbarenja papira u različite oblike, npr. upotrebom laserskog rezača. Od partnera se očekuje proučavanje postupnog unaprjeđenja prototipova razvijenih u okviru projekta, čiji će se prijedlog podnijeti u okviru poziva HORIZON-CL4-2022-RESILIENCE-01-13.

Traži se partner za unaprjeđenje procesa proizvodnje polikarbonata iz limonena i CO2

Europski konzorcij, koji predvodi sveučilište primijenjenih znanosti u južnoj Njemačkoj, podnosi projektni prijedlog u okviru poziva CIRCBIO-02-two-stage. Konzorcij traži partnera za unaprjeđenje procesa proizvodnje polikarbonata iz limonena i ugljikovog dioksida, koji je alternativna zamjena konvencionalnom bisfenolu. Od partnera se očekuje da može proizvesti oko 100 kg polikarbonata, a suradnja je predviđena u okviru istraživačkog ugovora.

Traže se inovativne tehnologije fermentacije za poboljšanje poljoprivrednog otpada

Nizozemska podružnica britanske korporacije koja se bavi razvojem prehrambenih sastojaka za pekarsku industriju traži partnere s inovativnim idejama ili procesima za zajedničko kreiranje ili razvoj tehnologija fermentacije za poboljšanje poljoprivrednog otpada/sporednih tokova u funkcionalne i/ili nutritivne sastojke. Suradnja je predviđena u okviru ugovora o licenci, istraživačkog ugovora ili ugovora o tehničkoj suradnji. Ovaj se zahtjev odnosi na izazov objavljen na internetskoj platformi.

Traže se inovativne tehnologije za ambalažu za boje

Nizozemski proizvođač boja za likovnu umjetnost traži inovativne tehnologije, materijale i rješenja koja bi omogućila potpunu reciklažu ambalažnih tuba za boje. Cilj je stvoriti proces recikliranja u sustavu zatvorene petlje i povećati upotrebu korištenih resursa. Tvrtka je u potrazi za tvrtkama, sveučilištima ili investitorima koji mogu osigurati traženo rješenje, a suradnja je predviđena u okviru ugovora o tehničkoj suradnji. Ovaj je zahtjev dio programa izazova otvorenih inovacija.

Traži se tehnologija adsorpcije za pretvorbu topline u hlađenje

MSP iz Ujedinjene Kraljevine prvi je koji je na tržište plasirao vrlo mobilni energetski generator koji koristi mikrobiološki proces za pretvaranje organskog otpada u energiju i biostimulatore. Tvrtka je u potrazi za partnerima s dokazanim i pouzdanim rješenjima za pretvorbu topline iz postupka kogeneracije u hlađenje. Tehnologije od interesa su adsorpcija i adsorpcijski rashladni uređaji, a suradnja je predviđena u okviru komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći ili ugovora o tehničkoj suradnji.

Traži se dobavljač ekološki prihvatljive ambalaže

Tvrtka iz Ujedinjene Kraljevine proizvodi višenamjenski kozmetički uljni gel za lice i tijelo na bazi octene i jabučne kiseline. Tvrtka je u potrazi za dobavljačem ekološki prihvatljive ambalaže, a suradnja je predviđena u okviru ugovora s dobavljačem.

Traže se proizvođači/dobavljači medicinskih konektora

Ruska tvrtka najveći je distributer medicinskih uređaja i opreme. Tvrtka priprema vlastitu proizvodnju te je u potrazi za proizvođačima medicinskih sirovina. Tvrtka je zainteresirana za nabavu medicinskih priključaka na temelju ugovora s dobavljačem.

X
Secured By miniOrange